”Var medvetslös i några minuter”

Foto: ATG-LIVE
TRAV

I fredags slungades hon ur sulkyn och slogs medvetlös mitt under loppet.

Nu är Viktoria Strand Jörgensen tillbaka på jobbet – trots hjärnskakning.

– Jag hade mycket tur, säger olyckskusken.

Det var i fredags på Rommetravet som 26-åriga Viktoria Stand Jörgensen störtade i backen mitt under lopppet.

Jörgensen körde Alandias Michelle som satt bland de sista i fältet med 300 meter kvar. In på upploppet försökte Jörgensen hitta en lucka med sin häst men istället slungades hon ur sulkyn då flera ekipage kolliderade.

Kusken fick sig en våldsam flygtur och landade hårt i backen och var till en början medvetslös. Efter några minuter kom en ambulans ut på banan och när ambulansen körde ut från Rommetravet vaknade Jörgensen upp.

– Jag var medvetslös ett tag, i några minuter. Men jag minns att jag vaknade upp i ambulansen och då visste jag vad som hade hänt, säger Jörgensen.

”Svullen i ryggen”

På sjukhuset kunde läkarna konstatera att 25-åringen drabbats av hjärnskakning men trots det fick kusken åka hem senare på kvällen – bara några timmar efter olyckan.

– Jag har ont i kroppen och är lite svullen i ryggen. Det blir bättre för varje dag men jag får ta det lite lugnt då jag har hjärnskakning. Jag är i stallet och jobbar i dag men kör ingen häst. Jag känner av om jag gör något häftigt så jag får vänta tills det blir bättre. Det år tråkigt men man får vara glad att det inte blev värre. säger olyckskusken till Trav365 under måndagsförmiddagen.

Anstängning och böter

Amatörkusken Magnus Englund dömdes som skyldig till olyckan då domarna gav honom 1 200 kronor i böter och tre veckors avstängning för ouppmärksam körning som stört medtävlare.

– Han framför mig (Englund) körde upp i en vagn så att hans häst gick omkull. Sen kom jag bakifrån och körde på hans häst. Jag hann inte fundera så mycket utan flög bara.

Jobbat hos Jim Frick

Just nu jobbar Jörgensen hos Rättvikstränaren Leif Witasp men innan det jobbade hon fem år hos Jim Frick som för några månader sedan var inblandad i en mycket otäck olycka på Solvalla. Jim Frick drabbades av hjärnskador och han vårdas fortfarande på sjukhus.

– Jag hade ganska mer tur än vad han hade. Det är en farlig sport man håller på med, säger Viktoria Strand Jörgensen.