V75-vinnare opererad – kämpar för sitt liv

Foto: ALN
Sir Remington.
TRAV

Flerfaldige V75-vinnaren Sir Remington går nu sitt livs tuffaste match.

Han opereras akut för livshotande tarmproblem.

– Det är 50/50 om han överlever, säger en bedrövad skötare Ulf E Lindqvist.

Sir Remington har gjort stor succé för sin tränare och skötare Ulf E Lindqvist på Jägersro.

I fjol vann hästen två V75-segrar och i år har han vunnit storlopp på Vincennes i Paris. Totalt har han hittills sprungit in 1,7 miljoner kronor och tagit 13 segrar. Nu kämpar gulddivisionshästen för sitt liv.

– Han har fått ett veck på tunntarmen och det är väldigt allvarligt. Hästen opereras just nu på Helsingborgs djursjukhus. Det är 50/50 om han överlever, berättar Ulf E Lindqvist.

Lindqvist har hand om den dagliga skötseln av Sir Remington. Det är också han som sköter den mesta av träningen ihop med ansvarige tränaren Jerry Jönsson. Nu går Sir Remington en oviss framtid till mötes.

– Jag skickade iväg hästen på bete häromdagen. Det var meningen att han skulle få vila helt i sex veckor och sedan tävla till hösten igen. Men nu vet jag inte hur det blir. Tunntarmen har tydligen vikit sig helt och det är mycket allvarligt.

– Jag är själv på väg till Helsingborg nu. Sir Remington betyder oerhört mycket för mig och han är min bästa kompis. Jag vill inte mista honom för allt i världen. Vi kan bara hålla tummarna för att han överlever men de närmaste dygnen är kritiska, säger Lindqvist.