”Jag är ingen riktig gambler”

Kronprinsessan Victoria om sitt intresse för travet

TRAV

Här är kronprinsessan Victorias oväntade intresse.

Prinsessan och hennes blivande man har ägt en travhäst tillsammans.

– Trav är väldigt spännande att se i verkligheten. Men jag är ingen riktig gambler, sa hon i en intervju för några år sedan enligt Kanal 75.

Foto: SCANPIX SWEDEN
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Kronprinsessan Victoria och hennes blivande man Daniel Westling är i fokus för allas blickar inför lördagens kungabröllop.

Men vad många inte vet är att paret har ett intresse för travsporten. Paret var delägare i hästen Sue Boko som de hade hos travtränaren Stefan Hultman.

Hästen sprang in över 800 000 kronor, men ägs nu av Boko Stables.

– Vi har henne som avelssto. En av hennes första avkommor, Amaru Boko, är en av Sveriges bästa treåringar. Hästen har gjort fem starter och vunnit fyra lopp. Hon har även en tvååring som är i träning hos Olle Goop. Vi har ett årsföl efter Sue Boko som vi har på gården nu, berättar John Bootsman från Boko Stables.

”Ingen riktig gambler”

Kronprinsessan berättade själv om sitt intresse för travsporten då hon besökte Axevalla 2006 i samband med en prisutdelning, skriver Kanal 75.

– Intresset finns men jag är väl sådär kunnig. Det är inte så att jag sitter hemma och spelar, däremot värnar jag och min familj om sporten och vi har låtit ge namn till flera lopp. Trav är väldigt spännande att se i verkligheten. Men jag är ingen riktig gambler.

Hon har även testat att köra häst.

– Jag körde lite med sulky när jag var yngre och det var väldigt roligt, men smutsigt. Jag kommer ihåg att det var en otrolig känsla att sitta så nära alla dessa muskler.