Här festar 600 travgalna fans

Foto: PRIVAT
TRAV

Braksuccén för RIXallsvenskan fortsätter.

För andra året i rad fyllde travtokiga människor kryssningsfartyget Birka Paradise.

– Hästfolk vet hur man festar på ett trevligt sätt och jag är väldigt glad, säger Gert Fylking, mannen bakom satsningen.

För två år sedan drog radioprofilen Gert Fylking igång miljonsatsningen RIXallsvenskan. Tävlingen blev snabbt en succé och andelarna i hästarna såldes slut på bara några dagar.

Även årets RIXallsvenska har blivit en stor succé och under måndagen åkte över 600 travtokiga fans med Birka Paradise på en kryssning till Åland.

Båten avgick från Stockholm klockan 18.00 under måndagen och under kvällen sändes V65-tävlingarna från Färjestads travbana. Tränarna till hästarna i RIXallsvenskan hade gjort varsitt system som resenärerna kunde köpa in sig i och flera av systemen gick in och betalade cirka 2 000 kronor.

Föredrag

På återresan höll tränarna föredrag där andelsägarna kunde ställa frågor om sina hästar. Malin Löfgren, som tränade förra årets vinnare Sanity, berättade om framgångssagan med hästen som gjort henne till en kändis i trav-Sverige.

Intresset var stort och travtränaren Glen Norman, som tränar Upplands bidrag i tävlingen Teldar Paper, var imponerad över uppslutningen.

– Man förstår inte hur stort det här är, folk är som galna på ett positivt sätt. Det här är jättebra för travet och alla är tacksamma, säger Norman till Trav365.

Fylking: Jag är väldig glad

Gert Fylking var konferencier på båten tillsammans med TV4-profilen Kajsa Gustafsson.

– Jag är väldigt glad över kryssningen och alla som kom och gjorde den bra. Det är inte alla som bor i Stockholm utan vissa måste ta några timmar för att komma till båten och det visar att folk är väldigt engagerade. De jag pratat med är väldigt nöjda över upplägget och de tyckte att det var bra föredrag. När folk som har samma intresse träffas så här så blir det roligt. Hästfolk vet hur man festar på ett trevligt sätt, säger Fylking.

Vad är du mest nöjd med?

– Att alla kunde träffa sin tränare i lugn och ro och att man fick ställa den fråga man ville. Jag är övertygad om att vi kommer göra om det här nästa år, man ändrar inte ett vinnande koncept.

”Utveckla bloggandet och twittrandet”

Men trots att RIXallsvenskan blivit enormt populär så kommer Fylking försöka utveckla satsningen.

– Vi har lagt en väldigt stabil grund att stå på, folk vet vad som gäller och hur det fungerar. Sen är det naturligtvis så att man måste se hur över hur man kan utveckla bloggandet och twittrandet från tränarna. Vi lever trots allt på 2000-talet och det är oerhört lätt att få ut saker till människor. Ju mer tränarna engagerar sig desto större blir framgångarna, säger Gert Fylking till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM