Undvek svår olycka – vann sedan loppet

Foto: ALN
TRAV

Först undvek han en allvarlig olycka.

Sen vann han V64-loppet och tjänade 60 000 kronor.

18-årige Marcus Melander var i händelsernas centrum på Solvalla.

– Det var en decimeter från att jag fick en smäll i huvudet, sa kusken efter loppet.

Det var enormt struligt inför V64:ans tredje avdelning på Solvalla under onsdagen. Micael Stjernströms häst Moon Night var stressad och dum i volten och orsakade två omstarter. Hästen vägrade vända upp och ställde sig på tvären och det var ytterst nära en olycka.

Nära spark i huvudet

Marcus M Melander, som körde A Step Further från spår sex, var bara en decimeter från att få Moon Nights hov i huvudet då hästen stegrade sig i startögonblicket. Melander klarade sig precis undan och efter att Moon Night blivit utkörd kunde Melander vinna loppet enkelt.

”Det var läskigt”

18-åringen gav sin häst ett perfekt lopp och kunde efter en snygg långspurt vinna enkelt. Efter loppet besökte en glad men lite tagen kusk vinnarcirkeln.

– Det var otroligt nära att jag fick en smäll i huvudet, det var nära en riktig olycka. Jag trodde han skulle köra ut efter första då han var dum, men det gjorde han inte. Det var läskigt, sa Melander som även berömde sin häst.

– Han är rätt så lättkörd, nästan som en bil att köra. Det är alltid roligt att få vinna på Solvalla men det var lite läskigt innan, men det glömmer vi fort, sa segerkusken.