Miljonvinnaren berättar: Det var som en chock

Foto: PRIVAT
Fredrik Ekman.
TRAV

Fredrik Ekman, 25, vann 7,7 miljoner på V75 tillsammans med sin pappa.

Tack vare vinsten fick han jobba med sitt stora intresse – trav.

– Det är en spännande bransch och det är jättekul, säger han.

Han hade bara spelat på trav i ungefär ett år när storvinsten var ett faktum. Fredrik Ekman, då utbytesstudent i USA gjorde ett V75 system för 450 kronor. Han fick sju rätt på systemet och belönades med 3 765 219 kronor. Ekman lade ut sitt system på sin blogg och pappa, Ulf Ekman, lade till några hästar och skrev av. Far och son hade förvandlats till miljonärer. Vinsten totalt: 7 761 806 kronor.

Ekman: Skön känsla

Vinsten underlättade för Ekmans sista tid i Minneapolis där han bodde.

– Tiden i USA förändrades helt och hållet. Jag var nästan klar med studierna och hade planerat att göra en massa saker, men jag visste om jag hade råd att göra allt. Efter vinsten kunde jag göra allt jag ville. Jag reste runt, såg en Stanley Cup-final, såg några konserter och tillbringade de två sista veckorna i Kalifornien, säger han.

– Jag fick smälta vinsten där, det var en skön känsla. Hade jag varit hemma så hade det nog blivit en jäkla cirkus.

Kan du beskriva känslan när vinsten var ett faktum?

– Det är svårt att förklara. Direkt efteråt var man ganska tom, det var som en chock. Första gången jag riktigt kände något var när jag åkte till ett stort shoppingcenter i Minneapolis och fick känslan att jag kunde köpa nästan allt jag ville, säger han med ett skratt.

– Jag har aldrig känt att pengar är superviktigt för mig. Det har inte varit någon drivkraft. Det är mer så att det är kul att se om man kan få sju rätt. Men pengarna ger en trygghet inför framtiden och man behöver inte oroa sig över hyra och så.

Förändrade vinsten ditt liv?

– Nej, det förändrade inte livet så där jätte mycket. Jag känner mig som samma person efteråt.

Fick jobbet – tack vare vinsten

I och med miljonvinsten fick ATG och ATG:s dotterbolag Kanal75 upp ögonen för Fredrik Ekman. Och sen en tid tillbaka har han varit anställd av Kanal75. Han har bland annat drivit Facebook-gruppen ”Har du alla hästar hemma” , där medlemmarna diskuterar trav och veckans V75-omgång. Under sommaren satsar ATG på sommartravet där Ekman är en av de ansvariga. Han ska åka runt på banorna och blogga om det som händer.

Är det här ett drömjobb med tanke på ditt intresse?

– Det får man väl säga att det är, det känns som en kul grej. Dels att man får jobba med trav och med nya medier. Det är en spännande bransch som håller på att förändras, så det är jättekul att få vara med om det.

– Magnus Eriksson som jag kommer jobba med i sommar har varit ute på mycket trav. Men jag har inte varit ute på trav så mycket. Så det ska bli kul att lära känna alla, både publiken och de aktiva, säger Fredrik Ekman.

FAKTA

Fredrik Ekmans V75-drag till lördag:

Baron Sund (V75-6) lite bortglömd kan han vara ett kul streck i ett jämnt lopp. En av Sveriges bästa kuskar i sulkyn dessutom.