Elitserielagen gör upp – på travbanan

TRAV

Nu satsar elitserien på travsporten.

Inom kort presenteras Elitligan – en serie där flera hockeylag tävlar om att ha den bästa travhästen.

– Klubben äger halva hästen och den andra halvan ägs av klubbens supportrar, säger hockeyprofilen Gunnar Johansson till farjestadstravet.com.

Travpubliken har haft RIX-allsvenskan.

Nu får hockeyklubbarna runt om i Sverige Elitligan. En liga där varje hockeylag i Elitserien får varsin häst.

– Jag har jobbat en del med det här projektet och intresset är väldigt stort. Just nu är det tolv föreningar som är intresserade och i stort sett klara. Jag ska resa norrut nästa vecka och bland annat träffa representanter från Luleå, Skellefteå, Modo och Timrå. Det är verkligen skoj att så många visar intresse, berättar Gunnar Johansson för farjestadstravet.com.

Möts i final

Tanken är att klubben äger halva hästen och klubbens supportrar äger den andra halvan.

– De båda ägargrupperna utser en tränare som får i uppdrag att köpa in, träna och tävla med hästen. Grundidén är tagen från Rixallsvenskan fast i en mer utvecklad form, säger Gunnar Johansson till farjestadstravet.com.

Hästarna tävlar i vanliga lopp och kommer dessutom att mötas deltävlingar och en final. Redan nu är Björn Goop och Lutfi Kolgjini klara som tränare/kusk för varsin häst i Elitligan.

I loppen kommer de att köra i lagets föreningströja.

– Om allt går som vi hoppas ser vi snart Björn Goop i en FBK- tröja och Kolgjini i en MIF- tröja, det finns andra stora profiler inom travet som är så gott som klara också, berättar han för Farjestadstravet.com.