Åke i stan – då blir det folkfest

TRAV

Åke Svanstedt och Torvald Palema lockar storpublik till travbanorna.

Tack vare superduon siktar flera banor på publikrekord i sommar.

– Han lockar en hel del besökare, säger Sven Granström, sportchef på Bodentravet.

Torvald Palemas framfart på travbanorna har väckt stort intresse runt om i Sverige. Intresset för hästen är rekordstort och nu hoppas flera travbanor slå publikrekord då Svanstedt kommer på besök med sin häst i sommar.

I lördags när Torvald Palema vann Jämtlands Stora Pris på Östersundstravet var det 6 720 personer på plats på travbanan. Att jämföra med förra året då 5 864 personer besökte banan.

Publikrekord

När V75 avgörs på Bodentravet på lördag gästar Svanstedt banan tillsammans med Torvald Palema och travbanan siktar på publikrekord.

– Är det fint väder så hoppas vi på 10 000 besökare. Då blir det rekord. Vi har ännu vassare hästar i år och det hela kryddas med Torvald Palema. Han lockar en hel del besökare, säger Sven Granström, sportchef på Bodentravet.

”Positiv överraskning”

I augusti avgörs Sundsvall Open Trot på Bergsåkers travbana. Med över två månader kvar har intresset för förköpsbiljetter varit rekordstort. Redan nu har arrangören Bergsåker sålt över 5 000 förköpsbiljetter.

– Det stora intresset är en oerhört positiv överraskning för vår del, och helt klart är att många passat på att försäkra sig om att inte missa årets travfest här hos oss på Bergsåker, säger banans VD Johan Sundberg i ett pressmeddelande.

Förra året förlorade Torvald Palema Bergsåkers storlopp men i år siktar Åke Svanstedt på revansch.

– Jag talade med Torvald Palemas ägare Jan Folgård i samband med Torvalds seger i Östersund. Han lovade att är bara Torvald frisk och fräsch, kommer han till Norrvidden Sundsvall Open Trot för att utkräva revansch efter fjolårets andraplats, säger Johan Sundberg.