Efter olyckan – nu ska säkerheten förbättras

Foto: KANAL75, ALN
TRAV

Efter den otäcka olyckan på Solänget.

Nu kommer banan med största sannolikhet utöka säkerheten.

– Vi funderar på att skaffa ett extrastaket, säger travbanechefen Ivan Hellström till allehanda.se.

Det var i tisdags som olyckan var framme på Solängets travbana. I samband med starten började Sara Isrelssons häst, Mission To Mars, bryta ut. Efter ett tag gick hästen omkull och Israelsson fick hästen över sig.

Ryttarinnan fick föras till sjukhus men klarade sig efter omständigheterna bra. Dagen efter olyckan var hon tillbaka på sitt jobb. Värre gick det då för två barn som blev offer för hästens skentur.

– Det var två barn som stod i vägen. Det ena skar upp sig på ett staket. Den andra fick en sprucken mjälte och ligger på intensiven. Jag vet inte om det var så att barnet fick en hov i magen när hästen slog runt, sa Robert Dunder, sambo till Sara Israelsson dagen efter olyckan.

Ökar säkerheten

Efter den hemska olyckan kommer nu Solänget kolla över säkerheten på banan. Ivan Hellström, travbanechef på Solänget, funderar på att skaffa ett extrastaket för att förhindra olyckor.

– Vi kommer naturligtvis att undersöka vad vi kan göra för att förbättra säkerheten. Vi funderar bland annat på att skaffa ett extrastaket, säger Hellström till allehanda.se.