– Jag har blivit uthängd i media

Dick Sjöström.
TRAV

Efter storbråket för en månad sedan.

Nu är amatörkusken Dick Sjöström tillbaka på V75 – men den här gången slipper han möta sin fiende Robert Bergh.

– Det är onödigt att gå ut i media och kritisera sina kollegor, säger Dick Sjöström.

För en månad sedan när V75 avgjordes på Danneros travbana blossade ett storbråk upp mellan stjärntränaren Robert Bergh och amatören Dick Sjöström. Bergh menade att Sjöström förstört för hans häst vilket fick honom att tända till i TV4 efter loppet.

– När både korp och proffs tävlar tillsammans så blir det så här. Man har sett andra bli lidande av honom (Sjöström) och i dag var det jag som blev drabbad, sa Robert Bergh i TV4 efter loppet.

Några dagar senare försvarade sig Dick Sjöström på Trav365.

– Det känns jävligt trist. Han har hoppat på mig flera gånger tidigare och det har inte varit mitt fel då heller. Det är ett fult och befängt påhopp och jag känner mig kränkt, sa Sjöström.

”Inte pratat med honom”

En månad har gått sedan bråket men fortfarande har Bergh och Sjöström inte diskuterat saken.

– Jag har inte pratat med honom efter det. Tydligen så tål han inte att se mig på banan men det finns inget vi kan diskutera heller. Jag har svårt att förstå vad han menar, säger Sjöström.

Vad har dina kollegor sagt?

– De reaktioner jag fått från folk är att de inte förstår vad han menar. Jag släppte till honom men han hade en trög häst.

”Fick en rejäl känga”

Enligt Sjöström är det inte bara Robert Bergh som kritiserat honom. För några veckor sedan ska Sjöström ha fått kritik av TV4-profilen och kusken Roger Nilsson.

– När vi var Umeå och körde på V65 så fick jag en rejäl känga av Roger Nilsson. Han jobbade i TV4 tillsammans med Johan Edlund den dagen och Roger sa att det var en upplevelse att köra mot Dick Sjöström.

– Det uttalandet känns lite märkligt då han veckan innan tappade kontrollen över sin häst och körde över Patrik Nygren som fick köras till sjukhus. Jag har då aldrig kört någon ur vagnen eller åsamkat någon olycka. Jag har svårt att förstå vad det går ut på och jag har blivit utsatt i media. Men så länge jag får chansen att försvara mig så är det bra, men det är onödigt att gå ut och kritisera i media.

Startar på V75

På lördag är Dick Sjöström tillbaka på V75 tillsammans med sin ögonsten Breezy Broline men den här gången slipper han möta Robert Bergh. Sjöströms häst startar i V75-1 med 125 000 kronor i förstapris.

– Jag kunde inte låta bli att anmäla till det här loppet men det är tufft motstånd. Han är lite ivrig i voltstart så spår fyra är inget bra spår. Det kan vara galopprisk.

Vad tror du om chanserna?

– Jag hoppas på en matlapp. Jag vill bara ner till innerspåret så jag kan hänga på, säger Dick Sjöström.