Forsberg: Därför flyttar vi hästar till Svanstedt

Foto: HÅKAN NORDSTRÖM
Kent Forsberg.
TRAV

Stall Elit flyttar två av sina treåriga löften från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedt.

Nu hoppas de på succé hos Axevallatränaren.

– De två hästarna har inte riktigt presterat och vi måste prova något nytt, säger Kent Forsberg till Trav365.

Peter och Kent Forsberg är två av de stora idrottsprofilerna som ingår i kändisstallet Stall Elit. Kändiskonsortiet äger 13 hästar som är placerade runt om i landet hos några av landets bästa travtränare. Flera av hästarna har inlett sina karriärer lovande men två av de hästar som Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini tränar har inte riktigt presterat som idrottsstjärnorna hoppats.

Flyttar till Svanstedt

Därför väljer nu ägarna att flytta de två hästarna (Delila Sund och Diamond Sund) från Kolgjini till Axevallaprofilen Åke Svanstedt som är mycket nöjd över sina nyförvärv.

– Det är alltid trevligt med nya hästägare. Kul att de vill satsa på mig och jag hoppas att vi lyckas med deras hästar. Det är två mycket välstammade individer, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.

”Gjort ett bra jobb”

Kent Forsberg förklarar för Trav365 varför de väljer att flytta sina hästar till Åke Svanstedt.

– Vi har inte fått igång hästarna riktigt och de har inte presterat och vi måste prova något nytt. Det är ingen märkvärdig grej och det är inga fel på Kolgjini, vi har fortfarande en häst kvar hos honom, säger Kent Forsberg.

Hästarna kom till Svanstedts gård under onsdagen och Kent Forsberg är nöjd över att få Åke Svanstedt som tränare på två av sina hästar.

– Vi tycker att Åke gjort ett bra jobb med ston. Vi som är med och äger är utspridda och då sprider vi ut hästarna också.

Har du pratat med Svanstedt om hästarna?

– Nej, vi har delat upp det så att det är Hardy som har hand om den delen. Jag har kontakt med Robert Bergh, Fredrik B Larsson, Henrik Larsson och Glen Norman.

Hur tycker du att er satsning börjat?

– Alla har inte kommit till start men de som startat har gjort det bra. Delmonica Sund som startade igår på Solvalla var sjuk och det var synd. Hon var trött redan med ett varv kvar till mål och vi hade tänkt starta henne i E3 men nu blir det inte så. Det är annars en häst jag tror mycket på, säger Kent Forsberg till Trav365