ATG:s present: 500 000 kr till Kronprinsessans fond

Foto: JONAS BILBERG
TRAV

Mitt under bröllopsmiddagen fick Victoria och Daniel Westling ytterligare en bröllopspresent.

I samband med V75-tävlingarna överlämnade Remy Nilsson en check på 500 000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

– Bröllopspresenten är från alla V75-spelare och övriga inom trav- och galoppsporten i Sverige, säger Remy Nilson i ett pressmeddelande.

Ända sedan Kronprinsessan Victoria startade sin fond 1997 har ATG varit med och stöttat. Fonden, som ger extra stöd till fritid och rekreation för barn med kroniska sjukdomar och olika funktionshinder, har totalt inbringat drygt 74 miljoner kronor, och delade 2009 ut bidrag till hela 173 föreningar.

År 2006 fick Kronprinsessan Victoria ta emot ridhästen Morningstar Madness av ATG i samband med Kronprinsessan Victorias Lopp på Axevalla. Hästen är i dag ridskolehäst åt funktionshindrade barn på Ystad ridklubb.

”Ligger oss varmt om hjärtat"

Mitt under kvällens bröllopsmiddag överlämnade ATG:s vd Remy Nilson en check på 500 000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

– Arbetet med Kronprinsessan Victorias fond ligger oss varmt om hjärtat. Vi vet att ridning och närheten till hästen är en mycket uppskattad rehabiliteringsform för barn med kroniska sjukdomar och funktionshinder, säger Remy Nilson i ett pressmeddelande.

Delägare i häst

Det kungliga brudparet har intresse för travsporten och Daniel Westling var tidigare delägare i den talangfulla hästen Sue Boko som tränades av Solvallas Stefan Hultman.