Tjänat 1,5 milj – på en vecka

Foto: Maria Holmén/KANAl75
TRAV

Torvald Palema och Åke Svanstedts segertåg fortsätter.

Under lördagen utklassade stjärnhästen motståndarna ännu en gång då han lekte hem Norrbottens Stora Pris.

– Han vann väldigt lätt, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Åke Svanstedts stora stjärnhäst Torvald Palema har hittat en formtopp som gör honom oslagbar. Förra lördagen vann han Jämtlands Stora Pris på Östersundstravet med 750 000 kronor till vinnaren. Den gången svepte han motståndarna under slutrundan och vann med flera längder.

Ledning hela vägen

Under lördagen var det dags för en ny uppvisning då Torvald Palema vann Norrbottens Stora Pris på Bodens travbana. Även den här gången var förstapriset 750 000 kronor och precis som senast blev seger överlägsen. Åke Svanstedt tog direkt hand om ledningen och sedan kunde ingen utmana. Konkurrenterna gjorde allt för att förstöra för Svanstedt men över upploppet var det bara en häst på banan.

– Det är en liten extra krydda att ha sådana här hästar i stallet. I sista sväng släppte han betet lite men sen när jag begärde lite i utgången av sista sväng pep han iväg. Han vann väldigt lätt, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.

”Hästen själv som blivit modig”

För några månader sedan var det i stort sett otänkbart att Torvald Palema kunde vinna mot eliten från ledningen. Men efter omlagd träning har hästen utvecklats på flera punkter.

– Det är hästen själv som blivit modig. Formen var bra förra året men fräschören har blivit bättre i år då han ridtränats, sa Åke Svanstedt.

Stark publiksiffra

I och med segern har Svanstedts häst tjänat 1,5 miljoner kronor på en vecka och det märks att Svanstedt och hans ögonsten blivit folkkära. Trots regn kom över 6 000 personer till Bodens travbana under lördagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM