”Jag har flera bra chanser”

Foto: ALN
Erik Adielsson.
TRAV

Erik Adielsson har haft en kanonsäsong så här långt.

Han har tagit flera storloppssegrar och kört in 17,7 miljoner kronor.

Inför V64 på Solvalla har han det väl förspänt.

– Det ser bra ut på förhand och bästa chansen är Staro Dixieland, säger han.

Erik Adielsson toppar kuskligan på Solvalla i överlägsen stil. Han ligger även i toppen V75-ligan och segerprocenten är goda 20 procent.

Enligt STC:s statistik har Adielsson kört in 16,0 miljoner kronor hittills i år. Men då är inte segrar tagna med utlandsägda hästar medräknade. Det tillkommer alltså 1,7 miljoner kronor i prispengar, bland annat Nu Pagadis seger i Copenhagen Cup.

– Jag är ruggigt nöjd med året så här långt. Kan jag fortsätta hålla de här siffrorna vore det fantastiskt bra, säger Erik Adielsson.

Obesegrad felfri

Under onsdagen kör han flera fina hästar på Solvalla. V64-omgången håller hög klass och kryddas med finalen av Sverigeloppet. Vinnande häst belönas med 300 000 kronor och favoritskapet bär Staro Dixieland med Adielsson i sulkyn. Hästen är obesegrad felfri och har tagit fyra segrar på sex starter.

– Hästen har gjort det riktigt bra och det känns som att det finns mer utveckling i honom. Han har gått iväg stabilt ifrån svåra spår ett par gånger och den gången han galopperade tar jag på mig lite själv.

– Nu är det final i Sverigeloppet och alla har säkert vässat sina hästar till tänderna. Det är helt klart tuffare motstånd men min häst har ett vettigt läge och ska räknas med bra chans. Jag tycker att det är min bästa chans i omgången.

Vad säger du om dina övriga V64-chanser?

– I Won't Dance (V64-1) har gjort allt rätt och tjänat en miljon kronor på sina tre senaste starter. Senast vann han Ina Scots Ära och slog Oracle men då var nog inte Oracle som bäst. Min häst behöver dock inte skämmas för insatsen och han var även riktigt fin när han vann under elitloppshelgen. Hästen är snabb ut, har ett bra läge och ska ses med vettig chans. Jag har dock stor respekt för både Select Yankee och Oracle som är riktigt bra när de fungerar.

– Finoro (V64-2) körde jag för ett par månader sedan och då var han helt okej som trea. Men inför det här loppet har jag ingen jättebra koll på hästen och han får bedömas på tidigare meriter.

– Formula One (V64-3) inledde karriären fint med två raka segrar och var hygglig även senast då han blev tvåa bakom en bra häst (Amaru Boko). Han står bra inne i klassen här och har ett vettigt läge. Möter några bra hästar men är en av de som ska räknas tidigt.

– Ronda Brick (V64-5) har jag inte kört på ett tag men hästen har inte visat någon smällform på slutet. I grunden är hon inte så tokig men hon måste visa bättring för att duga här. Hon får mest ses som en outsider ifrån det här läget.

Michael Carlsson/Kanal75