Maharajah borta hela sommaren

Stefan Hultmans stjärna vilar från tävlandet

TRAV

Maharajah mötte för första gången den äldre eliten i Oslo Grand Prix.

Hästen hade inte den rätta formen och nu ska stjärnan få vila från tävlandet resten av sommaren.

– Om allt går som jag planerar och hoppas på, så blir nästa start i Jubileumspokalen på Solvalla i mitten av augusti, säger tränaren Stefan Hultman till Travkompaniet.se.

Foto: ALN

För två veckor sedan startade Stefan Hultmans Maharajah i Oslo Grand Prix. Hästen mötte för första gången den äldre eliten och slutade tvåa. Tanken var att stjärnan skulle starta i andra storlopp i sommar, men nu är planerna ändrade.

Inte på topp

Även om Maharajah gjorde ett riktigt bra lopp i Oslo så var han inte på topp. Efter starten i Oslo har hästen behandlats och efter det följer några veckors vila.

– Han hade inte den rätta formen och det var förstås inget svårt beslut att stå över Elitloppet för hans del i år. Jag har funderat mycket kring den vidare matchningen och nu har jag funderat klart, berättar Stefan Hultman för Travkompaniet.se.

Tillbaka på Solvalla

Travpubliken kommer inte att få se Hultmans ögonsten på banan förrän i augusti i Jubileumspokalen på Solvalla.

– Det stora målet som jag haft sedan Derbysegern förra året är att Maharajah skall vara på topp i slutet av januari nästa år, med andra ord Prix D´Amerique. Men fram till dess måste vi ha riktigt fingertoppskänsla och verkligen hela tiden se till hästens bästa, säger han.