Hultman: Han har inte blivit opererad

Foto: ALN
TRAV

Rykten går i trav-Sverige om att superstjärnan Maharajah blivit opererad efter en skada.

Något som tränaren Stefan Hultman dementerar.

– Det stämmer inte, det är så mycket snack överallt, säger Hultman till Trav365.

Stefan Hultmans fyraårige stjärna Maharajah har inte haft någon succéinledning på 2010. Hästen har vunnit ett lopp av tre vilket är ett bra facit för en ”vanlig” häst – men då det handlar om Maharajah är det lite av ett misslyckande.

Senast hästen visade sig på banan var i Oslo Grand Prix i maj där hästen slutade tvåa från ledningen. Efter loppet tog tränaren Stefan Hultman beslutet att låta sin häst vila i några månader.

– Maharajah har vilat lite grann och går motion nu, han vintertränas kan man säga och kommer till start i slutet av augusti.

Målet: Prix d'Amerique

Ända sedan Maharajah vann Derbyt förra året har Stefan Hultman haft Prix d'Amerique 2011 i fokus. Det är ett av få lopp som Solvallatränaren inte lyckats vinna men med Maharajah har han chansen.

– Det går inte att hålla igång hästen ända fram till Prix d'Amerique och det är inga konstigheter att han får lite vila nu. Hästarna behöver träningsperioder och man tar upp och ner dem i form. Han kommer få starta på från och med augusti.

Har du bestämt vart han ska starta nästa gång?

– Nej, det är inte klart vilket lopp det blir. Man får kolla hur motståndarna matchar och det är tidsaspekterna som jag är mest intresserad av. Allt handlar om honom och jag skiter i vad blir för lopp.

Jubileumspokalen med en miljon kronor i förstapris körs på Solvalla i augusti, är du sugen på det loppet?

– Det är ett alternativ.

Förnekar

Under de senaste veckorna har rykten florerat i trav-Sverige om att Maharajah skulle ha blivit opererad –något som tränaren direkt förnekar.

– Nej, det stämmer inte. Det är så mycket snack överallt. Han är behandlad och har fräschats upp.

Hur går det annars för dagen, vad tycker du om årets första halva?

– Det går hyggligt. Vi vinner 30 procent av loppen och kör in ungefär 50 000 kronor per start. Vi har inte vunnit något stort lopp nu men så är det, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM