Ludde: Hon är värd 10 miljoner kronor

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
Fredrik Persson tillsammans med Viola Silas.
TRAV

Superstoet Viola Silas är obesegrad efter 15 starter.

Är du intresserad av att köpa henne? Då får du betala runt tio miljoner kronor.

– Hon kan bli hur bra som helst, vi har inte sett botten i henne, säger Jägersroprofilen Lutfi Kolgjini.

Fredrik Perssons fyraåriga sto Viola Silas har på femton starter tagit lika många segrar. Hästen har imponerat enormt vid flera av segrarna och trots tuffa lopp har hon krossat motståndarna.

Efter de imponerande segrarna börjar nu hästen jämföras med megastjärnor som Ina Scot och Queen L. och Lutfi Kolgjini, som är en av landets skickligaste unghästtränare, är mycket imponerad av segermaskinen.

– Jag tror faktiskt att hon är en ny Ina Scot. Hon har rätt inställning och bra fysik. Hon tål att göra mycket själv i loppen och det ser ut som att hon springer och lattjar när hon tävlar, säger Kolgjini.

Hur bra kan hon bli?

– En häst som tagit 15 raka segrar och inte visat någon begränsning kan bli hur bra som helst. Just nu har hon överkapacitet för klassen och bland stona är hon helt överlägsen. Vi har långt ifrån sett botten i henne.

Kolgjini: Vill inte möta henne

Om några månader avgörs Derbyt på Jägersro och där är det tänkt att Viola Silas ska ta den första matchen mot grabbarna i den fyraåriga kullen.

– Jag tror att hon är bäst även bland hingstarna. Jag vill inte möta henne, säger Kolgjini.

Hur mycket är Viola Silas värd?

– Det är svårt att säga, stona blir aldrig värda lika mycket som hingstarna då de inte har det avelsvärdet. Men någonstans mellan sex och tio miljoner kronor skulle jag gissa på, jag tror att hon kan springa in det.

Finns det något intresse av att köpa en sådan dyr häst?

– Det finns säkert någon som skulle kunna betala så mycket för att få en fantastisk häst. Det finns folk som handlar värdelösa ridhästar för 30 miljoner kronor som tävlar om småpotatis så det är klart någon skulle kunna köpa en häst som springer in pengar varje gång. Dessutom får man stor glädje av att äga en sådan häst, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.