Almenäs häst skadad – nu är karriären hotad

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON, KANAL75
TRAV

Jessica Almenäs stjärnhäst Hästen är skadad.

Nu kan karriären vara över för åttaåringen.

– Det är tråkigt men vi siktar på comeback, säger Almenäs till Trav365.

Den åttaårige valacken Hästen är uppfödd av tv-reportern Tony Ryttar och delägs av en rad travpersonligheter inklusive programledaren Jessica Almenäs.

Kändisarnas häst har tävlat mycket framgångsrikt och sprungit in över 1,5 miljoner kronor. Under det senaste året har hästen tävlat i Frankrike där han vunnit flera stora lopp och tjänat mycket pengar.

Allvarligt skadad

Efter den senaste starten har hästen skadat sig mycket allvarligt och nu kan sagan vara över. Hästen har dragit på sig en gaffelbandsskada vilket är en av de svåraste skador en häst kan drabbas av.

– Han är gaffelbandsskadad och det är tråkigt. Nu kommer det bli vila en lång lång tid och det är en ganska gammal häst så vi får se om han kommer tillbaka. säger Jessica Almenäs.

Siktar på comeback

Jessica Almenäs har följt hästen ända sedan han var ett litet föl och hon vill se sin ögonsten på banan igen – om det går.

– Hade det varit en unghäst hade det varit stora chanser att han kommit tillbaka. Men han är trots allt gammal nu men vi siktar på comeback. Som det ser ut nu så kommer han bli kvar i Frankrike och vila upp sig.

Hur länge måste han vila nu?

– Ett halvår i alla fall.

Hur känns det här för dig?

– Det är tråkigt så klart. Vi har haft honom sedan han var föl och han betyder mycket för oss. Han har gått enormt bra i Frankrike och sprungit in över miljonen så vi är tacksamma för det. Det är så här det är med trav. Ena dagen vinner hästen medan den nästa dag står skadad i boxen, säger Almenäs.

ARTIKELN HANDLAR OM