”Tycker att han ska garderas”

Tränaren om sina chanser på V75

TRAV

Hallå där Christina Medin...

...som startar en het duo i Kalmarsundsstayern när V75-cirkusen på söndag gästar Kalmar.

Foto: Kanal 75

Bowling Inferno (V75-7) har imponerat vid två raka segrar. Har han någonsin varit bättre än vad han är nu?

– Han var ju riktigt bra som fyraåring också, när han var trea i derbyt och vann Fyraåringstestet i Eskilstuna, men nu är han är tillbaka i sin storform. Han har varit frisk länge nu och sluppit de infektioner som har spökat tidigare.

Han kommer blir hårt betrodd på söndag. Vilket är ditt råd till spelarna?

– Jag tycker att han ska garderas upp för han står ändå med 40 meters tillägg och det är bra hästar med i loppet. "Luddes", Svanstedts och Juels hästar är bra. Vår egen Stair Dance är inte heller då dålig.

Stair Dance kanske är värsta motbudet till Bowling Inferno?

– Stair Dance var inte så imponerande senast men vi har fixat till honom efter det och han kommer att vara bättre nu. Han kan öppna bra från springspåret och går han 1.15,5 i ledningen är det inte så lätt att ta in 40 meter. Men jag tror ändå mer på Bowling Inferno.

Hur ser drömscenariot ut när man har en häst på startvolten och en på 40-meters volten?

– Det är att Stair Dance blåser till spets och dämpar tempot, och så pang sitter Bowling Inferno i dödens och får överta ledningen. Men så enkelt är det inte och även om Johnny Takter bestämmer taktiken är min magkänsla att Bowling Inferno får ligga med i kön och gå med i ryggar 700, 800 meter från mål. Det kommer hur som helst bli spännande.

Men innan V75 väntar midsommar. Hur ska du fira?

– Vi ska ju på trav både lördag och söndag så det blir lugnt. En liten vodka, två sillbitar och sedan bingen, säger Medin med ett skratt.

Ola Johansson/ Kanal 75