”Vi hade gärna haft fler tittare”

Foto: TV4
Linda Kjellén, Patrik Sjöberg och Tomas Brolin i premiärprogrammet av ”Sommarstudion” i TV4.
TRAV

Premiären av TV4:s nya sommarsatsning på trav lockade få tittare.

Bara 96 000 bänkade sig framför tv-apparaterna för att kolla på programmet.

– Vi hade gärna haft fler tittare, säger Niclas Andersson, vd på produktionsbolaget Kanal75.

Tomas Brolin och Patrik Sjöberg var de första gästerna i TV4:s nya sommarsatsning på trav, ”Sommarstudion”. Programmet leds av Linda Kjellén, och programmet kommer att gästas av olika profiler med anknytning till travsporten under åtta program i sommar. De kommer att prata om trav, och mycket annat samt ge en sammanfattning av V64-tävlingarna som körts tidigare på kvällen. Tittarsiffrorna, 96 000, på premiärprogrammet lämnade dock en del övrigt att önska.

– Jag tycker inte att 96 000 är någon speciellt hög siffra, vi hade gärna haft fler tittare. Men när man kör första programmet i en helt ny serie, på en tid som inte folk är vana vid så får man nog räkna man att man uppnår en sådan siffra, säger Niclas Andersson, vd på produktionsbolaget Kanal75.

– Sen är det inte lätt att göra tv överhuvudtaget mitt i sommaren, folk tittar inte på tv lika mycket. Så jag har inga förväntningar på att det ska bli miljonpublik på ett sånt här program. Däremot tror jag att, om vi fortsätter göra ett bra program, att vi kan höja siffran lite grann utifrån siffrorna i premiären, det hoppas och tror jag.

”Gärna mer tittare...”

Har ni någon gräns som ni vill komma upp till?

– Nej, vi har ingen konkret målsättning i ett visst antal tittare. Vår målsättning med programmet är att nå en ny publik, en lite annorlunda publik än vad vi når med andra program. Det har vi försökt att göra i några somrar med mer eller mindre lyckat resultat.

– Vi hade ett bra premiärprogram, och jag hoppas att den publik som vi vill nå tyckte det, och att vi efterhand under de närmsta veckornas gång blir upptäckta lite mer, så gärna lite mer tittare än så där om det är möjligt, säger Andersson.

Ni hade en lite yngre publik som såg programmet, vad säger du om det?

– När man visar trav i tv så brukar majoriteten av tittarna vara över 60 år. Nu var vi störst i gruppen 40-59 år, så man kan säga att vi hade en något yngre publik än vad vi brukar ha.