Lennart: Jag har ett jävligt bra facit

Foto: ALN
Eliott Hall med Lennart Forsgren.
TRAV

Två starter – två segrar.

61-årige Lennart Forsgren är obesegrad tillsammans med Eliott Hall.

På söndag kan ekipaget ta tredje raka segern.

– Bakom honom måste man köra häst, inte åka häst, säger Forsgren.

Femårige Eliott Hall inledde karriären lovande hos Solvallatränaren Stefan Hultman där han vann tre lopp på åtta starter. Under 2009 flyttades hästen till Lutfi Kolgjini där han till en början bara galopperade och strulade. Men när rutinerade Lennart Forsgren fick chansen bakom hästen för ungefär två månader sedan blev det seger direkt. Trots en galopp under loppet kunde ekipaget storskrälla till 23 gånger pengarna.

I starten efter körde Kolgjini själv och det slutade återigen med galopp. Därför fick Forsgren chansen ytterligare en gång i hästens senaste start på Jägersro.

Resultatet: En överlägsen seger till 18 gånger pengarna.

”Väldigt knepig”

Efter de två segrarna får Forsgren fortsätta köra hästen som på söndag startar i V75-7 på Kalmartravet med 100 000 kronor i förstapris. Men trots succén lovar inte Forsgren seger.

– Det är en väldigt knepig häst och det är inga garantier att han fungerar igen.

Hur kan du och Eliott Hall komma så bra överens?

– Jag har mycket rutin och erfarenhet och det är en väldigt speciell häst som är svår att köra. Det är ingen häst för grabbarna som ligger med långa tömmar. Bakom honom måste man köra häst, inte åka häst, säger Lennart Forsgren.

Vad säger Kolgjini om era framgångar?

– Han bara skrattar och tycker att det är bra. Jag kör inte så mycket åt Kolgjini men jag har ett jävligt bra facit med de hästar jag kört åt honom.

Kan bli instängd

Eliott Hall startar från spår ett i V75-7 på söndag vilket är ett bra spår för de flesta hästar. Men då Forsgrens häst är långsam från start kan det bli problem.

– Han kommer inte kunna förvalta innerspåret, det kan jag inte tänka mig. Men min häst är väldigt stark och han kan mala på. Den långa distansen är en fördel.

Hur stor är chansen att du tar tredje raka segern tillsammans med Eliott Hall?

– Går han felfritt så är det en hygglig chans. Men det är ett jämnt lopp och jag har stor respekt för Veijos häst (Malabar Ross), säger Lennart Forsgren.