Stjärnkuskar i ny svår olycka

”Jag tackar högre makter”

TRAV

Under gårdagens trav i Rättvik skadade sig stjärnkusken Örjan Kihlström efter en dramatisk olycka.

– Jag slog i ryggen ordentligt. Det är ingen fraktur. Det är det viktigaste. Det var tur att jag hade skyddsväst, säger Kihlström på väg hem från sjukhuset.

Foto: ALN
Örjan Kihlström.

Det var i gårdagens trav i Rättvik som Örjan Kihlström skadade sig. Kihlströms häst, Nettles, ramlade omkull i första kurvan. De två bakomliggande ekipagen, Cinamon Boy körd av Per Lennartsson och Persos Absolut med Hans R Strömberg i sulkyn, kunde inte väja och krocken var oundviklig.

Flög ur sulkyn

Kihlström flög ur sin sulky och landade utanför banan, på innerplan. Lennartsson och Strömberg slungades också ur sina sulkies, men de landade på banan.

Liggandes kvar

De tre blev liggandes kvar, men läkare var snabbt på plats.

– Det var en jäkla smäll. Jag låg avsvimmad i ett par minuter efteråt. Jag tackar högre makter att jag hade en säkerhetsväst på mig, säger Lennartsson till TT.

Strömberg och Kihlström fördes till sjukhus. Den sistnämnde till Mora Lasarett. Där röntgades han och vårdades för sina skador.

Hjärnskakning

– Jag har mått bättre, men det är ingen fara. Man är öm lite här och var. Det är ingen fraktur. Det är det viktigaste. Jag kanske har en hjärnskakning, men det kunde inte läkarna avgöra, säger Kihlström

Kihlström var uppsatt att köra sex V75-omgångar i Kalmar i dag, men han kommer inte att komma till start.

– Nej, det blir det definitivt inte, säger Kihlström.

Enligt TT fick Lennartsson smärtor i både fot och axel, medan Strömberg fick ett brutet revben, en spricka i ett annat och lättare skador på lunga och njure.