Här chockar Erik alla V75-spelare

Foto: ATG Live
TRAV

Hästen stod i 40 gånger pengarna och var endast streckad på en procent.

När Erik Adielsson satte dit storskrällen Magic Sisa klev de flesta V75-spelare av.

– Det här trodde jag inte på, berättade segerkusken i vinnarcirkeln.

V75-omgången på Kalmar började favoritbetonat. Åke Svanstedt fick oväntad snurr på Ågårds Lars bakom startbilen och flög till ledningen. Väl där stannade ekipaget och segern blev säker.

– Det blev förvånansvärt lätt. Jag visste inte att hästen var så här startsnabb, sa en förvånad, men glad kusk efter loppet.

Sedan väntade en uppvisning. Lutfi Kolgjini snabbstartade med Joke Face och tog hand om ledningen. Sen drog han i ett ursinnigt tempo hela vägen. När de flesta trodde hästen skulle tröttna – då ökade han och segertiden blev fantastiska 1.10,9, på 1640 meter autostart. Nytt svenskt rekord.

– Hästen har visat enorm kapacitet men har varit otroligt jobbig att ha att göra med, berättade ”Ludde” efter segern och fortsatte:

– Han har haft en stämpel att vara lite ”halv-psykopat” som unghäst.

”Överraskad”

I den tredje avdelningen var det då dags för skrällen. Magic Sisa. Adielsson hittade tredje utvändigt med den dansktränade hästen. På den bortre långsidan drog de upp spurten själva ute i spåren. Det gick bra, vädligt bra. När mållinjen skars var de först och skrällen var ett faktum.

Oddset: 40,26 gånger pengarna.

– Jag är överraskad. Det är en riktigt fin häst, men det här trodde jag inte på, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

När sedan omgångens största favorit, Chimall T.T föll så rusade värdet ytterliggare i höjden. Till slut återstod 8,28 system med sju rätt.

Belöningen: 2 447 926 kronor.