Kom så får du en kram Åke!

Micke Nybrink är tillbaka efter två veckors semester

TRAV

Tillbaka efter en kort paus.

Noll travkoll – bara något enstaka knarklir.

Öh, har det hänt något?

Kompisen:

Nä, lugnt, det är same old shit.

Två veckors semester för en kille som bara gillar trav – som ändå känner att han behöver blanka skallen, ­resetta, köra virusprogrammet i jakt på torsktrojaner – är ingen promenad i parken. Ska jag ­inte hänga med alls? Får jag inte smygkolla? Vinnare plus från Rättvik är ju lite kul. Får jag inte ens logga in på lajven? Nej. Nu är det fan break. Du har tragiska 3,50 på ATG-kontot och sätter inte in en spänn. Du kan leva utan trav. Loser. Skärp dig.

Efter ett avgiftningsförsök med fotbolls-VM som antabus kan jag konstatera (alla ordfattiga tv-människor säger så, jag ska aldrig mer skriva ”konstatera”) att kompisen har rätt. Jag har inte missat något. Jag korsförhörde honom nämligen och:

Alla hästar heter fortfarande Ågårds Lars. Jepp. Han vann V75-1 i söndags och jag vet fortfarande inte vem han är. Sex raka tydligen. Ludde? Hur går det för Ågårds Ludde? Och vem är det? Mystiken tätnar. Snart heter 20 hästar Global Tooma.

1 640 meter är fortfarande inte skrotat. Glöm det. Nej, det är tydligen stenkul med favoriten i spets och 1.15 första 1?000 och 1.09 sista 500 i sommarvärmen. Det är sport det. Satan i gatan. Ståpäls. Vem zappar till ­fotboll i det läget…? Hallå, släpp snorrarna och förläng alla lopp med 500 meter.

Favoriten vinkas fram till ledningen i nio fall av tio. I söndags gav ­Kolgjini bort ledningen och polaren såg även Daniel Olsson backa ner i rygg i första sväng. Vakna, i mesarnas rike (travets) är dåren kung. Ska vi inte ta och slopa alkotesterna? Eller förresten, tvinga alla blåsa 1,5 promille innan de får köra. Lite sprit har ingen dött av. Ni har ju hjälm.

Svanstedt har nappen kvar

Åke Svanstedt kör fortfarande med munkavle – eller om det nu var napp? – och pratar inte med den stora tv-publiken. Det känns faktiskt mest larvigt numera. Kom så får du en kram Åke! Du är gullig.

Alla hästar kan förlora, även Viola ­Silas (odds 10 för 10) som skulle ta 16:e raka. Hon var för ovanlighetens skull ­bara dålig och inte alls ursäktad.

Travlopp är farliga, men Örjan Kihlström är listig nog att köra med skyddsväst. De säger att Örjan är sömnig och såsig, men jag vill påstå att han alltid är förberedd och likt en scout dyker upp på rätt tid med rätt utrustning. Lira golf med honom så får ni se. Att köra travlopp utan skyddsväst är ­lika korkat old school som att spela hockey ­utan hjälm och susp.

Fyra norrmän hade tydligen skrivit fel i guld (Commander Crowe hade ­nummer nio, inte elva) och fick sju rätt och 2,5 miljoner var.

FAKTA

Veckans tips

1. 2 Editio (Solvalla, V64-6) Rapp med rätt resa. Får loppet? Dubbeldrag.

2. 8 Growup ­(Solvalla, V64-1) Kan mycket. Strulig. ­Farlig om han sköter sig.

3. 8 Tintomara Hornline (Solvalla, V64-3) Toppsto. Fram i dödens? Kan mycket väl vinna.