Här är ATG:s nya sommarsatsning

De ska besöka alla V75-banor i sommar – följ deras resa på sommarbloggen

Fredrik Ekman och Magnus Eriksson ger sig ut turné på landets travbanor.
TRAV

Här är killarna som har fått sommarjobbet som alla travälskare drömmer om.

Under sommartravet ger sig Magnus Eriksson och Fredrik Ekman ut på en fyra veckor lång turné på landets travbanor.

På sommartravet.se kan du följa deras resa.

– Det här kommer att bli fantastisk kul, säger Magnus Eriksson.

På lördag är det premiär för sommartravet när V75 gästar Sundbyholmstravet i Eskilstuna. I år omfattar sommartravet sex V75-tävlingar från den 3 juli fram till den 31 juli.

Grillfest och musik

Det kommer att bli en riktigt sommarfest då publiken vid varje V75-bana bjuds på grillfest, livebandet Big Eyed Mike, tävlingar och tips från Sveriges bästa spelexperter.

– Vi kommer dessutom att ha en sommargrön VIP-läktare vid vinnarcirkeln dit du kan vinna biljetter till dig och dina kompisar. TV4:s Per Skoglund är konferencier. Det blir också tävlingar där du bland annat kan få leda defileringen i en dubbelsulky, träffa kuskar, åka med startbilen och vara prisutdelare, säger Helen Martin, projektledare på ATG.

Följ Fredrik och Magnus

Nytt för i år är även bloggen på sommartravet.se där du kan följa Fredrik Ekman och Magnus Eriksson som åker på turné till landets travbanor. Magnus Eriksson känner du igen från travfansen Hockeyligan och Fredrik Ekman är studenten som blev miljonär på trav för ett år sedan då han och hans pappa vann 7,7 miljoner på V75.

I sommar har de fått sommarjobbet som alla travfans drömmer om, de ska besöka alla V75-tävlingar i juli och rapportera därifrån. Du kommer att kunna följa deras resa i text, stillbilder och rörliga bilder på bloggen sommartravet.se.

– Vi kommer att bjuda på bilder framförallt från festerna och alla kringarrangemang. Vi kommer att göra hembesök hos några travprofiler tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Så de får vara vaksamma i sommar, säger Magnus Eriksson.

Han tror att det kommer bli en oförglömlig sommar.

– Det här har aldrig gjorts tidigare. Det kommer att bli spännande och fantastiskt kul, säger han.

Sommartravets Final

Den stora sportliga nyheten under sommartravet är att samtliga hästar och dess hästägare som vinner på V75 under Sommartravet (gäller inte Jägersro den 27 juli) bjuds in till finalen på Bollnäs den 31 juli för att göra upp om 300 000 kronor i första pris i loppet ”Sommartravets Final”.

Förutom segerchecken och äran väntar ett grönt segertäcke, en grön segerjacka och en stor grön segerpokal till vinnaren.

– V75 under sommaren bjuder på fantastisk travsport med några av Sverige och världens bästa hästar till start. Finalen med de 15 bästa hästarna, som alla har vunnit V75 under Sommartravet, i ett och samma lopp kan bli spektakulär, säger Per Wetterholm, sportchef på Svensk Travsport.

Final i Bollnäs

Sommartravets Final på Bollnäs kommer att gå över distansen 2 640 meter där hästarna beroende på intjänade pengar får starta från tillägg på 20, 40 respektive 60 meter.

– Det är en kul och annorlunda tävlingsform. Rent teoretiskt kan det bli så att vinnaren av Årjängs Stora Sprinterlopp startar 60 meter efter en häst som precis vunnit sitt första V75-lopp, säger Per Wetterholm.

FAKTA

Sommartravet

3 juli Eskilstuna

10 juli Halmstad

17 juli Årjäng

24 juli Axevalla

27 juli Jägersro (Extra V75 med Hugo Åbergs Memorial)

31 juli Bollnäs (Sommartravets Final)

ARTIKELN HANDLAR OM