”Vinner han är det den största segern”

Här är bröderna som är ute efter revansch i E3-finalen

TRAV

1997 grusade en misslyckad start alla möjligheter.

Nu hoppas bröderna Sellén att turen har vänt.

På lördag får de en andra chans i E3.

– Vinner Wariner är det vår största seger hittills.

Foto: John Eriksson/Kanal 75
Per-Olov och Sven-Olov Sellén har fött upp hästar tillsammans sedan 1991. På lördag kan de vinna E3.

Per-Olov och Sven-Olov Sellén har bedrivit uppfödning av travhästar på Rösåsen Stuteri strax utanför Sundsvall sedan 1991. Såhär långt är den bästa häst de fått fram King Of Magic. Redan som treåring, när den första upplagan av storloppet E3 avgjordes 1997, visade han framfötterna. Han tog sig till final och inför den var förväntningarna högt uppskruvade. Men en misslyckad start grusade alla möjligheter till en tätplacering.

King Of Magic hann emellertid springa in över 2,6 miljoner innan han lade tävlingsskorna på hyllan och dessutom hade bröderna Sellén kvar hans mamma Winnie Way. Hon har fått flera fina travare genom åren och när hon fick sitt sista föl för tre år sedan behöll Sellén-bröderna detta i egen ägo.

– Jag var lite inne på att sälja min del faktiskt och vi erbjöd några kompisar att köpa, men det var ingen som tackade ja och då blev jag kvar som delägare. Det är jag glad för nu, säger Per-Olov med ett leende.

E3-seger det största hittills

Fölet döptes till Wariner (V75-6), efter friidrottsstjärnan Jeremy Wariner, och han har inlett sin tävlingskarriär klart bra. Det har visserligen bara blivit en seger såhär långt men han har varit bland de tre främsta i mål i sex av sina tio starter. I sitt senaste framträdande höll han starkt som trea efter ett tufft lopp och kvalificerade sig därmed till final i E3. Den finalen avgörs i Eskilstuna på lördag och då har Wariner chansen att ge bröderna Sellén revansch för finalmissen för 13 år sedan.

– Han visade en väldig styrka som klarade sig till final. Med ett bättre lopp i finalen är han långt fram, säger Per-Olov.

Hur stort skulle det vara för er att vinna E3?

– Det vore det största hittills, säger bröderna mer eller mindre i kör.

Fotnot: I fredagens Dagens Rätt på TV4 13.00 sänds ett reportage med bröderna Sellén.

Ola Johansson/Kanal 75