Knappast läge för ett sms-lån

TRAV

Toppsport i Eskilstuna.

Men spelet?

Det vete fasen.

Risken finns att de radar upp sig. Knappast läge att ta ett sms-lån.

När det är V75-finaler blir man alltid extra sugen. Oftast har man sett några hästar prestera i skymundan i försöken och gått och väntat in finalen. Omgången i Eskilstuna i morgon borde inte vara ett undantag. Ändå dyker känslan upp av att det är lite för enkelt. Favoriterna ser starka ut och det svåra är att gissa vilka som bränner och vilka som defilerar hem okörda.

Jag spelar därför ett mindre chanssystem, limpar liksom bara med; att höja insatsen var aldrig aktuellt.

Sluggerfest

V75-1: Läge för sluggerfest när hårdingarna Niller (Svanstedt) och Caballion (Larsson) ryker ihop. Båda har visat kanonform och ska köras oförsiktigt för att komma till sin rätt. Om Caballion kan svara ut Niller den första biten är det inte omöjligt att han får överta ledningen. Fördel Larsson alltså? Skrällen heter Askö Toy. Per Lennartsson körde passivt med henne senast, satt kvar så fort det fanns en chans att göra det. Man kan inte säga att han var på hugget… Spurten var vass i skymundan och nu kör Kontio. Den killen brukar ­inte sitta kvar.

V75-2: Sanity kan förstås vara i mål. Fyraåringen har sett kusligt stark ut i år och vann utan ansträngning senast, från dödens. Spår åtta i en tuff final är ändå inget man går och fantiserar om. Vem som vinner om Sanity får spela högerytter hela matchen vet jag inte. Kanske Jaguar Ruda som inte alls fungerade senast men då tvingades tävla i fel sorts sulky. Hästen avslutade rykande bakom just Sanity näst senast.

V75-3: Straffspark för Beanie M.M. Han hade visserligen ingen chans mot Torvald Palema senast i Östersund men vem har det nu för tiden? Beanie gick dessutom i andraspår utan rygg. Nu talar allt för att han blåser till ledningen och vinner.

V75-4: Här är jag extremt sugen på Miskos Padus. Jag lovade mig att spela honom i nästa start och det är alltså nu. Ni minns väl att han gick strålande som trea i V75-försöket i Rättvik i början av juni? Från kön avslutade han rappt som trea, trots att han inte var helt körbar. Spår sex bakom bilen innebär att Sören ­Eriksson laddar allt för ledningen. Lyckas han komma dit är det jättechans. Att jag garderar beror mest på att jag inte är helt säker på att han når ledningen och att konkurrenterna knappast fattat att det här är en riktigt bra häst. De kan möjligen få för sig att köra som idioter mot ­honom, för att de är ­dåligt pålästa. Miskos vem? Äsch, jag provar för spets…

Belinda bara vinner

V75-5: Vill ni ha en stenklar? Belinda Sign kan inte torska. Hennes metamorfos hos Erik Lindegren är total. I de tre senaste starterna har hon imponerat stort. På Solvalla den 22 maj galopperade hon efter 100 meter och flög sen fram den sista biten som tvåa i ett V75-lopp. Näst senast försvann hon i spets i ett V64-lopp på Vaggeryd och senast växlade hon motståndet på 100 meter och var ensam in mot mål. Räkna med att hon blåser till ledningen och räkna med ny seger.

V75-6: E3-finalen i den öppna­ klassen handlar om en duell mellan Kolgjini och Bergh. ­Deras kanoner Raja Mirchi och Kadett C.D. lär ryka ihop så gruset sprutar runt Sundbyholms oval. Vem som vinner är oklart, jag fegar och streckar båda för att få en chans att njuta av sporten. Det är så surt att spricka bara för att man ska låtsas veta vem som är bäst när man egentligen inte har en aning.

V75-7: Här hittar jag omgångens chansspik. Rakas, hur bra var han egentligen i V75 i Östersund senast? Hur fasen kunde han gå i dödens och nästan vinna på 1.13,3/2 140 ­auto? Jag tycker det var en sjukt bra insats och hoppas att Per Lennartsson slinker fram mellan hästar i starten, han har ju en perfekt rygg i Roberto. Med klaff hittar han utvändigt slagläge och sen får de heta vad de vill när Rakas speedar loss.

FAKTA

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 1, 2, 5, 6, 8, 9, 11 (res 10–5)

V75-2 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 11, 12 (res 2–10)

V75-3 6 Beanie M.M. (res 1–2)

V75-4 1, 2, 3, 5, 6 (res 8–9)

V75-5 7 Belinda Sign (res 5–3)

V75-6 2, 3 (res 1–7)

V75-7 11 Rakas (res 3–2)

630 rader/315 krono

Helgens tips

1. 6 Miskos Padus (Eskilstuna, V75-4)

Blåser till spets och vinner till tolv gånger?

2. 7 Belinda Sign (Eskilstuna, V75-5)

Dunderbra i ny regi. Den bästa spiken.

3. 11 Rakas (Eskilstuna, V75-7). Höll strålande senast. Kan svepa allt. Draget.