Stjärnan missar V75 – kan inte köra lopp

Örjan Kihlström tvingas ställa in helgens lopp

Foto: ALN
TRAV

Örjan Kihlström missar helgens miljonlopp på travbanan.

Smärtorna i ryggen är för svåra efter olyckan i Rättvik.

– Det känns tungt att missa en sådan här helg, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Förra lördagen var Kihlström inblandad i en otäck olycka i Rättvik. Tillsammans med Per Lennartsson och Hans R Strömberg åkte han i backen och slog sig rejält. Kihlström och Strömberg fick åka ambulans till sjukhuset med svåra ryggsmärtor. Kihlström fick dock lämna sjukhuset och röntgenundersökningen visade att han inte hade några frakturer.

Vilat inför loppen

Under veckan har han stått över löpkörningen och vilat upp sig inför helgen. Det var meningen att stjärnkusken skulle köra i de penningstinna loppen i Eskilstuna. Där skulle han bland annat sitta upp bakom favoriten Tamla Celeber i stoklassen i E3-finalen, samt Update i den öppna klassen. Han var uppsatt i alla sju V75-loppen. Dessutom var det meningen att Örjan Kihlström skulle köra Lisa America i Forus Open på söndag.

Men nu blir det inte så.

– Jag tog beslutet fredag morgon att inte köra. Jag har varit uppe och rört mig lite under veckan och även idag. Men jag blir så trött i ryggen och det gör fortfarande ont. Jag hade hoppats kunna köra i helgen men det går tyvärr inte, säger Örjan Kihlström.

– Det är klart att det känns tungt att missa en sådan här helg. Men det är inte mycket att göra åt. Det är muskler och ligament som är skadade och det är bara vila som gäller. Läkarna säger att det självläker och i nuläget vet jag inte när jag kan köra lopp igen.

Tamla Celeber körs nu av Torbjörn Jansson.