Så ska Svanstedt vinna miljonloppet

Har aldrig vunnit Sprintermästaren – nu har han tre hästar i försöken

Foto: ALN
Åke Svanstedt.
TRAV

Han har aldrig vunnit Sprintermästaren.

På torsdag har Åke Svanstedt chans att vinna storloppet då han har tre hästar med i försöken.

”Jag har nog störst förhoppningar på Select Yankee som jag hoppas kunna kvala in till finalen” skriver Svanstedt på sin hemsida.

På torsdag är det dags för årets upplaga av Sprintermästaren i Halmstad. Loppet som avgörs i tre uttagningslopp och en final på en och samma dag.

I fjol segrade Lutfi Kolgjini med Lavec Kronos, i år kanske det blir Axevallatränaren Åke Svanstedt som får besöka vinnarcirkeln.

Svanstedt har aldrig tidigare vunnit storloppet, men i år har han lyckats få med tre hästar i försöken. Schwerin Boko i V65-1, Select Yankee i V65-3 och Titan Patrik i V65-2.

”Av dessa har jag nog störst förhoppningar på Select Yankee som jag hoppas kunna kvala in till finalen. Väl där så tror jag att han har chans att duga i Sprintermästaren. Jag tycker att det är en bra häst så omöjligt är det inte, skriver Svanstedt på sin hemsida.

Bra chans på V75

Åke Svanstedt har haft fina framgångar de senaste veckorna och tagit segrar på V75 tolv veckor i rad.

Även när V75 gästar Halmstadstravet på lördag tror han på bra chans.

”Inom V75 har vi elva hästar till start. Där ska det bland annat bli intressant att se hur det går för Conrads Garland som vi har lagt om träningen för. Hästen har uteslutande ridtränats efter senaste starten. Anledningen är att han är lite ömtålig i frambenen och vi provar nu samma koncept som vi har gjort med Torvald Palema. Han ser jättefin ut och har fått ett bra läge med passande förutsättningar, skriver Svanstedt på sin hemsida.

Hans häster har dock haft lite problem med halsinfektioner den senaste tiden.

”Det verkar som att det lättare kommer halsinfektioner när det har varit torrt länge. Om det sedan är dammet, eller pollen som orsakar det, vet jag inte. Det brukar bli bättre när det kommer regn för då är det är precis som att det rensar luften. Med tanke på det är det otroligt kul att hästarna har gått så bra på V75. Det är ändå travets elitserie och kan man få en seger där varje vecka så är det otroligt bra”, skriver Svanstedt.