Luddes galna löfte: Badar om jag vinner

Foto: Kanal 75
Lutfi Kolgjini.
TRAV

I fjol vann Lutfi Kolgjini Sprintermästaren med Lavec Kronos.

I kväll har han bra chans till en ny seger – och ett kvällsbad i Tylösand.

– Jag har lite mer feeling för Sebastian K. än vad jag hade med Lavec Kronos, säger Lutfi Kolgjini.

I kväll smäller det i Halmstad när Sprintermästaremeetinget drar i gång.

Enligt SMHI ska det bli växlande molnighet med en hel del sol och temperaturen ska ligga runt 22 grader.

En som har packat ner badbyxorna är Lutfi Kolgjini. Förra året vann han Sprintermästaren i suverän stil med Lavec Kronos. Senare på natten tog han ett svalkande segerdopp i Tylösand.

– Jag är i Halmstad med familjen och vi stannar hela helgen. Vinner jag Sprintermästaren får man väl ställa upp och bada igen. Hoppas bara att det är varmt i vattnet, säger Lutfi Kolgjini med ett skratt.

Blir svårslagen

Jägersrotränaren stora hopp är Sebastian K. Han vann Kungapokalen i övertygande stil näst senast och följde upp med en enkel seger i Derby Trial senast. Hästen har fått ett perfekt läge med innerspår i sitt försök och är megafavorit.

– Sebastian K. (V65-1) har utvecklats mycket och blir bara bättre och bättre. Jag är mycket nöjd med honom och han har gått ett jobb efter 1.13,5 inne på Jägersro efter senaste starten. Nu när vi har fått ett så här bra läge måste jag tro att han blir svårslagen. Han är mycket startsnabb och det blir svårt för de andra att ta en längd på honom.

Hur stor chans har han att vinna Sprintermästaren?

– Jag tror att han har mycket goda möjligheter. Dubbla heat tror jag inte är några problem alls. Faktum är att jag har lite mer feeling för Sebastian K. än vad jag hade för Lavec Kronos förra året. Håller han sig bara i skinnet får de andra vara bra för att slå honom, säger Lutfi Kolgjini.

Vad säger du om dina övriga hästar inom V65?

– Majestic Kronos (V65-2) och Main Kronos (V65-3) känns bra i jobben men möter normalt sett för tufft motstånd. Jag är nöjd om någon av dem kan ta sig vidare till final men det är inga vinstchanser.

– Global Legacy (V65-6) är riktigt fint i ordning för dagen. Hon gjorde en bra insats senast i V75 efter ett tufft lopp. Henne tror jag en hel del på ikväll. Jag tror att hästen kan vinna inom kort, säger Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75