Tillbaka från semestern – då vann Goop två lopp

Här vinner stjärnkusken igen efter avstängning

Foto: Claes Kärrstrand, Kanal75
TRAV

Tillbaka från sin minisemester:

Då slog Björn Goop till.

Två gånger.

V64 är ute på turné och den här onsdagen kördes den på Åmåltravets gemytliga bana.

Björn Goop har varit avstängd och passade samtidigt på att ta en minisemester. Några dagar på Mallorca hade gjort susen och Sveriges kuskchampion vann de två första V64-loppen.

Han inledde med startkatapulten Ryan Trot som direkt blixtrade till ledningen. Han drog i ett hårt tempo via 1.09 första 500 metrarna och 1.11 första varvet. Den Kari Lähdekorpi-tränade hästen fick lite stumma ben till slut men höll säkert undan. Segertiden blev fina 1.12,4 över distansen 1680 meter med bilstart. Det var också tangerat banrekord i Åmål. Tvåa blev vasst spurtande Photo Sea medan Scarlets Aino föll tillbaka till en fjärdeplats efter ett lopp utvändigt om ledaren.

– Han har enorm teknik den här hästen. Det kändes bra under vägen, han går väldigt bra i ledningen och det är hans favoritposition. Min häst fick lite mjölksyra till slut, han fick springa rätt så fort i ledningen, sa Björn Goop.

"Var laddad och löpvillig"

Goop kopierade segerreceptet redan i V64-2. Bakom pappa Olle-tränade Lanfranco Tab tog han ledningen men fick här bestämma i ett betydligt lugnare tempo, 1.17,5 första varvet. Det tog emot den sista biten för Lanfranco Tab men han höll ändå undan till en säker seger.

– Ledningen är ju alltid väldig viktig i Åmål och min häst går alltid bäst i ledningen. Han kändes bra, låg på litegrann och var laddad och löpvillig. Hästen har bra kapacitet men har haft en tuff början av sin karriär. Han var sliten när han kom men har mycket att brås på, sa Björn Goop om den italienfödde femåringen.

Michael Carlsson, Kanal75