TV4:s satsning – mer livetrav

Jessica Almenäs och Micke Nybrink.
TRAV

Här är TV4:s nya storsatsning på trav.

Kanalen får behålla travsändningarna och storsatsar med mer livetrav.

– Det kommer bli 300 mer timmar trav per år i TV4-miljö, säger Kanal 75:s vd Niclas Andersson.

De senaste fyra åren har TV4 haft hand om travsändningarna, men vid årsskiftet går kontraktet ut och ATG har tillsammans med Kanal 75 förhandlat med flera olika tv-bolag. Bland annat har Viasat visat intresse.

Under onsdagen blev det klart att TV4 får behålla travet i sina kanaler i tre år till.

– Det finns många saker att beakta. Det är ändå kanske Sveriges starkaste tv-märke och de har flera olika kanaler som vi kan använda på ett bra sätt och kombinera våra program. Vi känner oss jätteglada att vi kan fortsätta i TV4. För oss är det jätteviktigt att man kan nå så stor del av svenska folket som möjligt. Då är TV4 det bästa alternativet, säger Niclas Andersson.

Nytt avtal 2011

Från och med årsskiftet börjar det nya avtalet att gälla.

– Vi kommer att ligga kvar i sporten med Dagens Dubbel på kvällarna. På lördagarna kommer vi att ha kvar sammandraget mellan 18-19. Vi kommer att vara med i Nyhetsmorgon som vanligt. Vi kommer att ligga kvar på söndagar med sändningarna från V65 och Fredagsflex är kvar i TV4. De stora programmen kommer att ligga kvar i fyran, berättar han.

Flera nyheter

Avtalet innebär även en hel del förändringar.

– Ändringarna blir att vi kommer att sända mycket mer direktsänt trav än vi någonsin har gjort. Den stora skillnaden blir luncherna som vi nu kommer att sända direkt. Vi kommer att börja redan vid tolv och hålla på till halv två. Luncherna kommer inte bara vara fem dagar, utan sju dagar. Det kommer vara 1,5 timme även på helgerna. På lördag blir det förmodligen uppsnack inför V75 och på söndag blir det galopp med V4, säger han.

Mer livetrav

Nytt för nästa år är att det blir mer livesändningar från V75 och V64.

– I år har vi 22 livesändningar från V75, nästa år kommer vi att ha 35 stycken. De kommer inte ingå i Tipslördags koncept, att man blandar trav och fotboll. Vi kommer att ligga helt själv live.

– I år har vi har 40 onsdagar då vi sänder V64 Direkt. Där kommer vi ha 45 stycken nästa år.

Mer trav i TV4 Sport

Flera sändningar kommer att flyttas över till TV4 Sport.

– Vi kommer att flytta över Vinnare Plus V65. Sändningar som ligger i TV4 Plus nu flyttas till TV4 Sport. Det gäller även Dagens Rätt som ligger i TV4, de flyttas till TV4 Sport.

Livesändningarnna från V75 på lördagar kommer inte att pendla mellan två olika kanaler som det har varit tidigare. Antingen kommer de att visas i TV4 eller TV4 Plus.

– Av de 35 V75-tävlingarna som vi sänder kommer 15 stycken att gå i TV4 och 20 stycken i TV4 Plus. De kommer att visas mellan klockan 14 och 17.

Nya profiler

I och med att vissa sändningar flyttas till TV4 Sport riskerar de att tappa tittare.

– Vi tror att allt fler som gillar trav kommer eller har rattat in TV4 Sport. Men vi kan säkert tappa några tittare i början, men då får vi leva med det. Men det är ändå värt att göra ett byte eftersom det ger oss möjligheten att direktsända trav.

Storsatsning på trav kommer att innebära nya profiler i TV4. Det ny avtalet innebär 300 mer travtimmar per år jämfört med tidigare.

– Antingen blir det mer jobb för dem vi redan har eller så måste vi förstärka med några fler personer. Men det kan bli en kombination av det här, säger Niclas Andersson.