Samtalet efter loppet: ”Bjud på champagne”

Foto: Lars Jakobsson. Kanal 75
Trots att Åke Svanstedt förlorade miljonsegern bjöd han på ett leende efter Sprintermästaren.
TRAV

Här skrattar Robert Bergh och Åke Svanstedt tillsammans vid målgången i Sprintermästaren.

Nu avslöjar Svanstedt för Trav365 vad de sa till varandra.

– Jag sa att nu får du i alla fall bjuda på champagne, säger Åke Svanstedt som blev tvåa för tredje året i rad.

Svanstedt var på väg mot sin första seger i Sprintermästaren. Han hade finalloppet i sin hand bakom Select Yankee till kort före mål.

Då dök Robert Bergh upp på insidan med sin You Bet Hornline och snuvade Svanstedt på segerchecken på en miljon kronor.

– Det kändes lite snopet men hästen gjorde ett kanonlopp. Eller två kanonlopp för han var jäkligt bra även i försöket, säger Åke Svanstedt till Trav365.

– Men det var synd att vi inte fick vinna. Jag har varit tvåa tre år i rad nu med Wood Laday och Global Journey. Det skulle vara kul att vinna det loppet någongång.

Glada miner

Men trots förlusten var det glada miner mellan kuskarna när de passerade mållinjen. Både Robert Bergh och Åke Svanstedt skrattade gott åt varandra verkade det som.

– Ja, jag sa till Robert att nu får du i alla fall bjuda på champagne. Han bara skrattade och sa att du får dricka så mycket du vill, säger Svanstedt.

– Visst var det lite försmädligt att vi inte vann men det var ju bra pengar i andrapris också. Totalt blev det nästan 800 000 kronor inkört till stallet och då har man väl lite anledning att vara glad också.

Vinnaren Robert Bergh firade segern med en galen festnatt på nattklubben i Tylösand. Där höll han stor show som DJ tillsammans med Peter Siepen.

– Men jag var inte med och festade. Vi kom inte till hotellet för strax efter midnatt och vi tog det lugnt på rummet istället. Vi stannar hela helgen i Halmstad och idag blir det lite sol och bad på stranden. Vädret är soligt och fint just nu.

Kommer du att få någon seger i Sprintermästaren någon gång?

– Jag hade tänkt vinna nästa år. Det är en häst som heter Hard Cider och som har tävlat i USA och Kanada. Han har tränats av Harald Lunde och kommer till mig i höst. Det är en riktig kanonhäst som jag har stora förhoppningar på inför nästa år, avslöjar han för Trav365.

Michael Carlsson, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM