Bildextra: Här är Berghs fest i natt

Festade som dj med Peter Siepen

Foto: Lars Jakobsson. Kanal 75
TRAV

Robert Bergh bröt traditionen om att vinnaren ska bada efter Sprintermästaren.

Nu berättar han själv om den galna festnatten i Tylösand.

– Jag har infört en ny trend att den som vinner måste vara DJ med Peter Siepen, säger Bergh till Trav365.

Han är en mästare på att ställa i ordning sina hästar till stora lopp. Bergsåkerstränaren var dessutom busfräck i sin styrning i Sprintermästaren. Det resulterade i seger med You Bet Hornline och en miljon kronor i förstapris.

Robert Bergh firade tillsammans med 100-tals travfans på hotell Tylösand efteråt.

”Blev sent”

Här berättar han själv om den vilda festen tillsammans med Peter Siepen.

– Det blev en sen natt eller tidig morgon om man så vill. Men vi började också festa sent, säger Robert Bergh med ett skratt.

– Det tog ju några timmar efter loppet innan vi kom till hotellet. Sedan firade vi med stora räkmackor och champagne. Många i min personal var med och det var mycket trevligt.

– Man njuter av en sådan här stor seger och vi hade jäkligt kul i natt. Jag har fått oerhört många gratulationer och säkert över 100 SMS. Tyvärr har de varit omöjligt för mig att svara hittills och jag vill passa på och tacka alla för den uppvaktning jag har fått.

De senaste åren har det blivit något av en tradition att vinnande kusk eller tränare ska bada i Tylösand senare på natten.

Badbilder

Men Robert Bergh vägrade att ställa upp på några badbilder - trots stora påtryckningar från fotografen.

– Att springa ner och kasta sig i kallt vatten är inget som hägrar för mig. Så jag har brutit den traditionen och infört en ny trend.

– Den som vinner Sprintermästaren måste vara DJ med Peter Siepen på nattklubben. Det var kul. Och så fick man ju välja låtar själv för en gångs skull, säger Bergh och skrattar.

– Fast man hann inte prata så mycket med Siepen. Det gick ju i 200 knyck hela tiden i båset.

Triumfen med You Bet Hornline var Berghs andra seger i Sprintermästaren. Den här gången snuvade han Åke Svanstedt som såg ut att ha allt klart kort före mål med Select Yankee.

Lagom road

Då dök Bergh upp invändigt och spurtade förbi en snopen Svanstedt.

– Han var lagom road i det läget när jag dök upp. Jag lovade att bjuda honom på champagne efteråt men såg inte till honom i natt. Så han har en butelj innestående

– Det har varit ett roligt och minnesvärt dygn. Man har även fått några timmars sömn och i eftermiddag åker jag hem till Sundsvall.

– Jag är väldigt glad att hästen var så grymt bra och kändes så fin. Nu hade vi lite tur i finalen men han kändes otroligt bra hela dagen. Jag hoppas och tror att han kan växa in i eliten framöver, säger Robert Bergh till Trav365.

Michael Carlsson, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM