Tränarens galna löfte: ”Hon vinner helt klart”

Walmann lovar att Dont Wear PJS vinner Stosprinten i kväll

TRAV

Roger Walmann är specialist på ston och har tränat fram flera stjärnor.

I kvällens final i Stosprintern har han favoriten Dont Wear PJS.

– Hon är helt klar och slår de här från "dödens", utlovar Walmann.

Foto: Kanal75

Solvallatränaren var kaxig när han gästade studion i programmet Vinnare Plus i TV4 under torsdagskvällen.

Roger Walmann stack ut hakan när han i princip lovade seger med sin nya stjärna Dont Wear PJS.

– Har hon en normal dag är hon helt klar och slår de här ifrån "dödens", sa Roger Walmann då.

När vi når honom fredag eftermiddag sitter Walmann och solar ute vid Tylösand. Han laddar upp inför kvällens storlopp med 365 000 kronor i förstapris.

Walmann har tidigare vunnit Stosprintern en gång tidigare med Flicka Kronos. Han är känd som en skicklig tränare av just ston och har tagit fram många stjärnor genom åren. En av dem är världsrekordhållaren Giant Diablo och så sent som förra fredagen vann hans Tamla Celeber stofinalen i E3.

Nå, Roger Walmann. Står du fast vid ditt löfte ifrån torsdagskvällen om att vinna Stosprintern?

– Njae, jag sa det lite för att spetsa till stämningen i studion. Kari Lähdekorpi var där och jag ville trimma upp honom lite, säger Roger Walmann och skrattar.

– Men skämt åsido, jag har varit med för länge inom travet för att man bara ska tro att det bara är att vinna ett travlopp hursomhelst. Så enkelt är det inte.

– Dont Wear PJS känns i alla fall väldigt bra och hon ska vara favorit efter de bra insatserna på slutet. Jag har inget att klaga på alls utan hon har tränat fint och rest bra ner till Halmstad.

Kan hon vinna ifrån "dödens" som du sa i går?

– Ja, jag tycker att hon är så bra att det inte är omöjligt. Hon är ganska snabb ut men lär inte komma förbi Zilan Boko den första biten. Även om jag inte kan lova seger så tycker jag att det är en väldigt bra chans.

Hur bra kan hon bli? Är det din nästa stora stjärna?

– Det känns som att det finns mycket utveckling kvar i henne och det är inte omöjligt. Hästen har potential för att bli riktigt, riktigt bra, säger Roger Walmann till Trav365.

Michael Carlsson, Minimedia