Jätteskrällen: Hon vann storloppet

TRAV

Perfekt lucka vid upploppets början och jätteskrällen var ett faktum.

Tom Horpestad överraskade både sig själv och spelarna när han satte dit Spirit of the Day i Stosprintern.

– När det står 45 gånger pengarna på oddstavlan tror man inte på så stor chans, sa Årjängtränaren.

Foto: Kanal 75

På förhand var det inte många som pratade om Tom Horpestad och Spirit of the Day. Men när mållinjen skars i Stosprinterns final på Halmstadtravet var det Horpestads körspö som åkte i luften. Detta efter en snabb start till rygg på ledaren och lucka vid upploppets början.

– När det står 45 gånger pengarna på oddstavlan tror man inte på så stor chans, men det är en väldigt bra häst det här. Jag hoppades bara att hon skulle vara på topp och att vi skulle få ett fint lopp, och det stämde ju perfekt, sa Horpestad, som rankar segern högt.

– Jag har ju vunnit derbyt med Gazza Degato, men det här går in bakom den segern.

Hittade hästen i USA

När Spirit of the Day skar mållinjen stannade klockorna på kilometertiden 1.12,0, vilket är banrekord för fyraåriga utlandsfödda ston. Tom Horpestad hittade själv hästen i USA och lät sedan ett kompisgäng köpa in sig i henne.

– Jag är väldigt besviken på ägarna för att de inte är med här i dag, men de får skylla sig själva, sa Horpestad med ett segerleende modell större.

Även om de inte var på plats kunde ägarna glädja sig åt ett förstapris på cirka 350 000 kronor. På vinnarspelet betalade Spirit of the Day 45 gånger insatsen och det är det näst högsta vinnaroddset i Stosprinterns historia. Det toppas bara av fjolårsvinnaren La Bella Vita som med Fredrik B Larsson i sulkyn vann till 71 gånger pengarna.

Ola Johansson, Kanal 75