Här är Svanstedts bästa V75-chanser

Vunnit V75-lopp tolv veckor i rad

Foto: ALN
Åke Svanstedt.
TRAV

Åke Svanstedts hästar har vunnit på V75 tolv veckor i rad.

I jakten på nya segrar har Svanstedt provat med ny träning på den hårt betrodda Conrads Garland.

– Han har bara ridtränats senaste tiden. Precis som Torvald Palema har gjort, säger Svanstedt till Trav365.

Åke Svanstedt är på plats i Halmstad och har laddat ordentligt inför V75.

Axevallatränaren har elva hästar till start och jagar V75-seger för 13:e veckan i rad.

En av hans hetaste chanser är Conrads Garland i V75-avslutningen.

Nytt upplägg

Den senaste månaden har Svanstedt provat ett nytt träningsupplägg för hästen.

– Eftersom han är lite ömtålig i frambenen så har vi bara ridtränat honom på slutet. Han var godkänd under elitloppshelgen men ändå inte lika vass som tidigare, säger Åke Svanstedt.

– Meningen med ridträningen är att stärka upp muskulaturen och göra hästarna mer hållbara. Han har därför fått samma träning som Torvald Palema har gått senaste månaderna. Galoppintervaller i sanden under sadel.

– Jag tycker att han ser för jäkla fräsch och fin ut. Det ska bli spännande att se honom här och jag tror att han gör en bra insats. Läget är bra och hästen är snabb ut. Conrads Garland är min bästa chans på V75.

Vilka är dina övriga hästar är hetast på V75?

– Det är väl ingen kanonchans förutom Conrads Garland. Men flera av dem kan vara långt framme med lite tur.

– Nursery Rhyme (V75-1) vann enkelt senast och hade gott om krafter kvar. Det blev ett billigt lopp där hon fick bestämma i ledningen men hästen kändes väldigt fin. Hon har toppform men det var synd på läget och det blir svårt att ta en längd på Skully Gully. Lyckas vi komma förbi i starten är det bra chans. Annars måste hon ha tur men hästen kan även duga från andra positioner eftersom hon är väldigt speedig.

– Voodoo Hornline (V75-2) hade en halsinfektion senast och var inte som bäst. Men nu känns han klart bättre i jobben och läget är perfekt eftersom han är snabb ut. Han kanske kan vara med bland de tre tack vare läget.

– Earl Tilly (V75-3) har inte startat på ett tag då han har vilat och sedan haft en träningsperiod. Han känns bra nu men jag tror att han behöver lopp i kroppen och dessutom är läget dåligt. Det blir svårt att slå Commander Crowe.

– Rania (V75-5) satt långt ner i kön senast men avslutade jättebra. Jag tycker att hästen har varit bra i två starter i rad nu och formen är fin. Men från tillägget är hon beroende av att det blir tempo i täten. Då kan hon vara långt framme men annars blir det svårt, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Läs mer om V75 längre ner på sajten

Michael Carlsson, Minimedia