”Tvivlar inte på att han platsar i eliten”

Erroll håller undan för vasst spurtande Walzertraum.
TRAV

Täbys dominant som två- och treåring är tillbaka.

På måndagskvällen visade Erroll att han även klarar av att besegra äldre konkurrenter då han tog hem Swedish Open Mile och en kvarts miljon kronor.

– Att han är bra och platsar i eliten har vi aldrig tvivlat på, sade tränaren Patrick Wahl.

En tung långspurt gav Erroll sin första fullträff som fyraåring tillika han största triumf på gräset. Resultatet föregicks emellertid av en hel del dramatik eftersom såväl Jacob Johansen på trean Eldfote som Manuel Martinez på vasst avslutande tvåan Walzertraum lämnade in protest mot att Erroll gått ner ett spår vid ingången till upploppet. Skiljedomstolen valde att fria till lättnad för tränaren:

– Det var hemskt och långa, långa minuter i väntan på resultatet. Det är små marginaler, men hästen är bra och jag hävdar att han inte är mycket sämre på gräs, förklarade Wahl.

Eliis Lad höll för trycket

I kvällens två övriga storlopp var marginalerna större.

Lennart Reuterskiöld Jr visade sig ha fog för sin optimism kring Wakayama. Stoet smögs ner invändigt av Per-Anders Gråberg och tackade med att sprinta undan i smått överlägsen stil i Breeders' Trophy Mile.

Nästan lika lätt gick det för Mikael Tjernströms Ellis Lad som att motsvara favoritskapet i kvällens högst doterade löpning Breeders' Trophy Stayer och få belöningen på drygt 400 000 kronor.

Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM