”Vi jobbade och skrek in honom”

Bröderna Sedin om storvinsten

Foto: Kanal75
Amour Ami får nosen först i duell med ledande Irving Rivarco – till bröderna Sedins stora glädje.
TRAV

Amour Ami skrällde i det finska storloppet St Michel.

Han slog flera elithästar och tog hem förstapriset på 626 000 kronor.

Hästen ägs av NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin som såg loppet på ATG-Live.

– Vi jobbade och skrek in honom till seger. Det var helt underbart, säger Henrik Sedin till Trav365.

Amour Ami ägs av tvillingbröderna tillsammans med tränaren Robert Bergh. Han finns sedan i våras i Finland där han även verkar som avelshingst. Det har onekligen gett rätt effekt då Amour Ami nu ståtar med fem raka segrar.

Söndagens storlopp avgjordes på den hypersnabba Mikkeli-banan i östra Finland, bara sju mil från den ryska gränsen. Amour Ami tillhörde inte någon av de betrodda och slog ur underläge. Men hästen fick en perfekt resa av den finske kusken Mika Fors och fick chansen sent in på upploppet. Via en mycket vass avslutning tog han sig förbi länge ledande Irving Rivarco och Jorma Kontio. Segertiden blev 1.09,9/1609a och förstapriset var 626 000 kronor. Storfavoriten Nu Pagadi fick inte travet att stämma och galopperade bort sig för Erik Adielsson.

– Det här var otroligt kul och vår största seger som hästägare, säger Henrik Sedin till Trav365.

Poängkungen i NHL följde loppet i direktsändning via ATG-Live tillsammans med brorsan Daniel.

– Hela familjen satt och tittade via datorn. Vi jobbade och skrek ordentligt den sista biten. Eftersom hästen inte var betrodd var det heller inte nervöst på förhand. Vi hoppades att han skulle kunna få pengar och så blev det seger istället. Det var mycket oväntat.

Vunnit 4,2 miljoner

Åttaårige Amour Ami har hittills tagit 33 segrar och sprungit 4,2 miljoner kronor.

Tvillingarna Sedin är rejält travintresserade och är nu hemma i Sverige över sommaren. Då passar de på att gå på en del trav och även besöka sina hästar. Förutom Amour Ami äger de även Bleke Kongen (i träning hos Björn Karlsson) samt två treåriga kallblod hos Robert Bergh. Dessa är de lovande talangerna Ulvsås Brasse och Ulvsås Svarten (tre segrar på fyra starter).

Michael Carlsson, Minimedia