”Det var jäkligt bra”

TRAV

Tränaren Johan Lejon mös i kvällssolen på Jägersro sedan hans Deuxieme Picsous joggat hem finalen av Kraffts Elitserie och 150 000 kronor på tisdagskvällen.

Med ett färskt tredjepris från E3-finalen i ryggen var Deuxieme Picsous meritmässigt överlägsen sina kullkamrater i tisdagens treåringsfinal på hemmabanan. Han spelades också till klar favorit och det visade sig rätt trots att hästen inför loppet ståtade med blott en seger i karriären.

Johnny Takter serverade en resa i tredjepar utvändigt och ryggar i det längsta vilket räckte för att slå klorna i tappre ledaren Flash Dreamcatcher kort före mål på segertiden 1.14,2a/2 140 meter.

– Jag gillar hästen jättemycket. Det är angenäma problem hur jag ska matcha honom nu, men jag vill sikta på ett speciellt lopp, Kriteriet, kommenterade Lejon som dessutom är både uppfödare och ägare.

Åbergs nästa för Micro Mesh?

Lovord kom även från Takter som hade en lyckad kväll och innan dess vunnit snabbloppet "Åberg nästa!" med Lutfi Kolgjinis Micro Mesh som växlade ner sina konkurrenter från andra par utvändigt. Att insatsen och segertiden 1.11,7a/1 609 meter ska räcka till en plats i storloppet om två veckor kanske är att hoppas för mycket, men intrycket på femåringen var i alla fall övertygande.

Robin Johansson/Kanal75