Sedin: Han är vårt drag i kväll

Foto: AP
TRAV

I söndags vann tvillingarna Sedins Amour Ami storloppet i Mikkeli.

Ikväll när V64 gästar NHL-stjärnornas hemmabana Solänget bjuder de på sina tipsidéer.

En fräck spik kan vara lösningen till Jackpottmiljonerna.

– Lönshults Bellman är vårt drag i omgången, säger Henrik Sedin till Trav365.

Poängkungen i NHL är hemma i Sverige och kopplar av ifrån hockeyn. Det blir en hel del trav för tvillingbröderna som båda är mycket intresserade. De är delägare i fyra travhästar och en av dem, Amour Ami, vann i söndags storloppet St Michel i finska Mikkeli. Förstapriset var på 626 000 kronor och ”Sedinarna” satt och såg loppet i direktsändning via ATG-Live på datorn.

– Det var fantastiskt kul och väldigt oväntat. Vi trodde inte alls att han skulle ha någon chans men desto roligare att han skrällde. Vi jobbade och skrek in honom framför datorn. Det är vår klart största seger hittills som hästägare, säger Henrik Sedin.

4,2 miljoner

Åttaårige Amour Ami har hittills tagit 33 segrar och sprungit 4,2 miljoner kronor. Utöver honom så äger bröderna även Bleke Kongen (i träning hos Björn Karlsson) samt de treåriga kallbloden Ulvsås Brasse och Ulvsås Svarten (i träning hos Robert Bergh).

– Hästarna är fascinerande djur och olika individer. Sedan är det ett härligt spänningsmoment i travet, antingen om man är hästägare eller spelare.

– Det är så mycket som följer med runt omkring travet. Jag tycker nästan bäst om själva uppsnacket inför ett lopp när ens häst ska starta. Man pratar med tränaren, läser om motståndarna, taktik och annat snack inför loppet.

”Ruggigt spännande”

– Det är ruggigt spännande att ha en egen häst till start. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för lopp, men självklart smäller det lite högre med V75 och storlopp.

– Vi försöker att följa travet så mycket som vi kan när vi spelar. Tidsskillnaden i Vancouver är nio timmar så det blir tidiga morgnar om man ska följa V75-tävlingarna. Annars går vi in och ser repriserna i lopparkivet på atg.se efteråt, berättar Henrik Sedin.

Spikar en favorit

I kväll avgörs V64 (med Jackpott) på hans hemmabana Solänget. Henrik Sedin har tillsammans med sin bror Daniel satt ihop ett V64-tips till Trav365:s läsare. De spikar en storfavorit och en som inte är lika hårt betrodd.

– Vi spikar Marshland (V64-3) och Lönshults Bellman (V64-2). Den sistnämnde har bra form, ett bra läge och är vårt drag i omgången.

FAKTA

Daniel och Henrik Sedins V64-system

V64-1: Alla 11 hästarna

V64-2: 2 Lönshults Bellman

V64-3: 7 Marshland

V64-4: 1, 2, 3, 7, 8, 9

V64-5: 1, 3, 5, 8, 9

V64-6: 1, 7, 8

Systemet är på 990 rader.

Här hittar du allt inför V64

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM