”Får puls och det är nervöst”

Därför älskar Henrik Zetterberg trav

1 av 3 | Foto: ALN
Henrik Zetterberg har ett stort travintresse. Här testar han själv på att köra trav som kusk.
TRAV

Henrik Zetterberg har blivit rejält biten av travsporten.

Zäta äger två hästar ihop med sin trolovade Emma Andersson.

Här berättar han exklusivt för Trav365 om sin hobby:

– Det blir otroligt spännande. Jag tycker att travet är jäkligt kul.

Travfrälsta hockeystjärnor blir bara fler och fler.

Peter ”Foppa” Forsberg, Kristian Huselius, tvillingarna Sedin, Henrik Zetterberg, Mats Sundin, Tony Mårtensson, Per-Johan Axelsson är bara några av dem.

Alla är de framgångsrika hästägare och Henrik Zetterberg är delägare i en riktig talang. Framför allt med sitt treåriga löfte Aleksej.

– Jag brukar se alla loppen som hästen gör på ATG-Live. Det senaste loppet hade farsan spelat in också så det har man sett några gånger nu, säger Henrik Zetterberg med ett skratt.

”Härlig avkoppling”

Zäta är hemma i Sverige nu och kopplar av efter en intensiv säsong i Detroit. NHL-stjärnan har ett stort travintresse och följer det så mycket han kan.

– Jag är uppvuxen med trav via min pappa och farfar. Helgerna var ofta styrda av V75 och jag hängde tidigt med på travbanorna. Nu när man är hemma om somrarna är det en härlig avkoppling att åka på trav. Det blir Bergsåker, något Solvalla-besök och kanske någon V75-bana.

– Men annars går ATG-Live het i datorn när säsongen är igång. Jag brukar följa V75 varje vecka och spelar för det mesta. Men det har inte blivit några storvinster hittills att skryta om.

– Det är inte så många i Detroit som följer travet och de som jag snackar mest hästar med är tvillingarna Sedin.

Två travhästar

För två år sedan köpte Zäta och Emma Andersson in sig på två travhästar. En av dem är nu treårige Aleksej som har visat sig vara en riktig talang.

Paret äger Aleksej ihop med Bergsåkerstränaren Robert Bergh. De har även det tvååriga stoet Sex And The City tillsammans. Den sistnämnda hästen har Emma Andersson döpt.

– Det hörs väl på namnet kanske, säger Zäta och skrattar igen.

– Hästen ser fin ut nu men vi var lite oroliga förra hösten. Då var hon så liten och tunn när vi hälsade på henne. Fast nu har hästen vuxit till sig och det ska bli kul att se henne igen.

– Vi har tänkt att åka ut till Robert Bergh och hälsa på hästarna snart. Det brukar vi alltid göra ett par gånger varje sommar. Han har en jättefin gård med mycket hästar och det är trevligt att gå omkring där ute. Emma är hästtjej så hon är också intresserad.

”Nervös”

Trots att Zäta är en rutinerad idrottsman med digra meriter, erkänner han utan omsvep att det är nervöst när hästarna startar.

– Man får puls och jag var till och med nervös när Aleksej gick premielopp och kvalade. Frågan är hur det blir på tisdag kväll, menar han.

– Tjusningen med trav är fina hästar och det bästa är att följa allt live. Att stå nära och titta på loppen och samtidigt kunna spela lite.

ARTIKELN HANDLAR OM