Marshland tog en överlägsen seger

Foto: Maria Holmén/Kanal75
Marshland hade lekstuga i Silverörnen.
TRAV

Marshland stod i en klass för sig när han på onsdagen startade i Silverörnen på Solänget.

– Det här är en riktig hedershäst, sa kusken Örjan Kihlström.

I fjol slog Beanie M.M. världsrekord i Silverörnen när han noterades för kilometertiden 1.10,7 (2 140 meter bilstart). De farterna var inte Marshland i närheten av när V64-spelets sommarturné avslutades i Örnsköldsvik på onsdagen, men sättet Stefan Hultman-träningen vann det anrika loppet på var ändå imponerande. Från ledningen gick han undan till överlägsen seger på 1.13,7, med mycket krafter i behåll.

– Han har varit i fin form en längre tid och kändes precis lika fin i dag. Det här är en sådan där riktig hedershäst som alltid gör sitt jobb, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Loppets förstapris uppgick till 150 000 kronor.

Kihlström nöjde sig inte heller med den segern. I omgångens V75-försök (klass II) körde han till ledningen med Peter Smed-tränade Stabben, som därifrån höll undan till knapp men säker seger.

Wallace Boko ett lyckat köp

26-årige Clas Jonsson inledde proffstränarkarriären starkt i fjol med 18 i segerprocent och närmare en halv miljon kronor inkört. Hittills i år har det gått lite trögare, men i nyförvärvet Wallace Boko har han en häst för framtiden.

– Jag har haft honom i en och en halv månad. Jag fick erbjudande att köpa honom redan i vintras men jag fick liksom inget riktigt "hugg" på honom. Men jag visste att det var en häst med hög kapacitet och när han skulle kvala frågade jag Märta (Alkerud), som äger honom nu, om vi inte skulle ta och satsa på en riktig häst.

En riktig häst blev det och när Wallace Boko nu gjorde andra starten för sin nya tränare spurtade han till seger efter en resa i tredje par invändigt.

Lars-Göran Söderberg lovade på förhand att han skulle satsa framåt med Bella Hammering och han stod vid sitt ord. Och trots en tuff inledning i spåren innan ledningen nåddes gick Bella Hammering undan över upploppet.

Det var jackpot på V64-spelet och sex rätt delade ut 39 859 kronor.

Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM