Doldisen kan ta en dubbelseger

Foto: Kanal75
TRAV

För en dryg månad sedan fick han sin första V75-seger som tränare.

Stefan Arvidsson i Bollnäs driver en liten rörelse och är på väg mot ett rekordår.

I Årjäng har han två heta segerkandidater.

– Både Justfixit och Sir Holger kan vinna om det klaffar, säger Stefan Arvidsson.

Med endast 20-talet hästar och ett begränsat material är det inte lätt att slå sig fram i den stenhårda konkurrens som råder.

En av de som är på väg att lyckas är Stefan Arvidsson.

Den lille Bollnäs-tränaren har haft fina framgångar i år med sina hästar. De har hittills sprungit in över 700 000 kronor, och stallet har redan krossat de tidigare årens rekord. I fjol sprang exempelvis hästarna in 686 000 kronor - under hela året.

– Det har rullat på riktigt fint i år och det är för jäkla roligt. Hästarna har varit friska och är i bra form överlag, säger Stefan Arvidsson.

”Stort att vinna på V75”

För en dryg månad sedan fick han sin första V75-seger som proffstränare. Stallets bästa häst Sir Holger vann i Rättvik för Örjan Kihlström efter en vass avslutning.

– Det blev positiv respons efteråt med många gratulationer. För mig som liten tränare är det stort att vinna på V75. Det har dock inte kommit in några nya hästar ännu men jag hoppas att det kommer.

Sir Holger följde upp V75-segern med att även vinna i starten efteråt. Då satt tränare Arvidsson själv i sulkyn.

– Jag brukar bara köra 20 till 25 lopp per år. När det handlar om större lopp såsom V75 brukar jag sätta upp de bästa kuskarna. När man själv inte kör så ofta så kommer man till korta i de sammanhangen. Så är det bara, menar han.

Drömmer om en dubbelseger

I lördagens V75-tävlingar i Årjäng har Stefan Arvidsson två hästar till start. Båda är hårt betrodda och högt rankade i tipstidningarna. Ska det månne bli en dubbelseger för doldisen från Bollnäs..?

– Drömma kan man ju alltid göra och det måste man om man ska hålla på med det här, säger Arvidsson med ett skratt.

– Det är kul att ha med två hästar som båda är i fin form och har bra spår. Båda två kändes också jättefina i sista jobbet i veckan och låg bra i puls. Sedan är det stentufft i V75 men ännu så länge känns det bra. Jag tycker att båda kan vinna om de har tur och det klaffar med positionerna. De får ses som två outsider och det ska bli kul att åka till Årjäng.

Öppnar bättre utan framskor

– Justfixit (V75-2) var mycket bra senast i Hudiksvall där hon stod med 20 meters tillägg och hamnade långt bak. Kusken chansade invändigt och kom ut i sista sväng. Hästen spurtade riktigt bra och har varit fint i ordning länge.

–  Hon är hygglig från start men har också varit lite ojämn i voltstart. Nu ska vi ta av framskorna den här gången och då tror jag att hon öppnar bättre. Hon springer nog runt 1.15 och det ska bli spännande att se hur långt det räcker. Det är tuffare motstånd nu än tidigare men jag tror inte att hon gör bort sig.

Får beröm av kuskarna

– Sir Holger (V75-6) överraskade med att galoppera ifrån start i V75-finalen senast. Han hade spår åtta och det blev stressigt längst ut bakom bilen. Det får ses som ett olycksfall i arbetet. Hästen gick mycket bra efter galoppen och det känns som att han håller samma fina form som tidigare. Jag tror inte att det är någon risk för en ny galopp nu för normalt sett är han travsäker.

– Hästen är inte så snabb ut och jag hoppas att han kommer ner i banan och får ett bra lopp. Han har sin bästa bit till slut istället, är väldigt stark och går alltid in i mål. Han har ett mycket bra löphuvud och alla kuskar som har kört hästen har berömt honom och tycker att det är en verklig löphäst som kämpar. Får han bara rätt lopp så duger han långt och han tävlar barfota runt om igen, säger Arvidsson.

Michael Carlsson/Kanal75