Persson: Han vinner loppet

TRAV

...som skickar ner en häst till Årjängs V75-tävlingar.

Det är Björlifaks i kallblodsloppet (V75-5) som inte tillhör de mer betrodda.

Persson tror själv att en annan häst vinner loppet.

Hur är läget med Björlifaks?

– Han har känts jättefin i intervalljobb under veckan så formen är bra. Senast blev det galopp och han kan göra sådär ibland att han felar. Näst senast var han duktig vid seger ifrån ledningen.

Kan han utnyttja springspåret på tillägg?

– Ja, han är ganska snabb iväg så kusken får prova att köra till en bit.

Hur tidigt ska han räknas i loppet?

– Det är ett väldigt jämnt lopp där 13 av hästarna har segrar i programraden. Jag tycker att Björlifaks ska räknas rätt så tidigt och han är ett givet streck om man tar fyra, fem hästar. Har han lite tur med positionerna och det stämmer till lite så finns chansen.

Björlifaks körs av Ulf Ohlsson. Varför kör du inte själv?

– Nej, nå'n måtta får det vara. Det är så mycket trav hela tiden nu och det fungerar bra med att andra kuskar kör också. Det finns många som är duktiga och Ulf Ohlsson är en av dem. Han kör en del åt mig och gör det bra.

Du som är kallblodsexpert om någon, vem är din vinnare i loppet annars?

– Jag tycker att Björsbergs Glitter står väldigt bra inne i loppet. Han fastnade jag för direkt när jag ögnade igenom startlistan. Hästen var mycket bra som tvåa bakom min Bongsbofax senast då han avslutade rappt i 1.22-tempo sista 500 metrarna. Det är min vinnare, säger Jan-Olov Persson om hästen som är streckad på mindre än tio procent på V75.

Michael Carlsson/Kanal75