Vann loppet – körde av banan direkt efter

Foto: Kanal75, ALN/Montage
TRAV

För tre år sedan höll Crown´s Banker på att sparka ihjäl tränaren Bo Westergård i segerdefileringen på Färjestadstravet.

I dag vann hästen överlägset i Årjäng – kördes av banan direkt efteråt.

– Jag vill inte riskera något, sa tränaren och kusken på stallbacken.

Den 22 september 2007 fick besökarna på Färjestadstravet och tv-tittarna hemma i sofforna bevittna, det som skulle ha kunnat bli en tragisk olycka. Crown´s Banker och Bo Westergård hade vunnit ett V75-lopp och skulle intervjuas efteråt. Men något gick snett. Hästen blev rädd för en kameraman och började sparka bakut. Skräckscener utspelade sig på banan och Westergård var bara millimeter från att träffas i huvudet av en spark. Turligt nog klarade sig både häst och kusk från allvarliga skador den gången.

”Blev perfekt”

I dag var hästen och kusken tillbaka på svenska V75 för att visa upp sig. Och som de gjorde det. Ekipaget hamnade långt ner i kön och med varvet från mål såg det hopplöst ut. Men på den bortre långsidan lossade Westergård kanonen, och då gick det fort, riktigt fort. Crown´s Banker svepte hela fältet på bara några meter och stack undan till överlägsen seger.

Efter loppet väntade publiken på att de skulle komma till vinnarcirkeln och hämta priser – men så blev det inte. Bo Westergård tog det säkra före det osäkra och körde av banan direkt. Han ville inte att samma otäcka incident skulle uppstå igen.

–  Jag vill inte riskera något, sa tränaren och kusken på stallbacken.

Han fortsatte:

– Det var kanon den här gången. Det blev perfekt. Han har aldrig varit så fin i travet och stilen som han var i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM