Taktikkuppen – avgjorde loppet

Foto: ATG LIVE
Bild 1: Adielsson ger sig iväg med Lavec Kronos. Bild 2 : Han chockar alla och kör hårt för ledningen. Bild 3: Han får överta spets. Bild 4: Lavec Kronos vinner Årjängs Stora Sprinterlopp och 500 000 kronor.
TRAV

Här avgör Erik Adielsson och Lavec Kronos Årjängs Stora Sprinterlopp.

De svepte till ledningen mitt i loppet – och rann undan till säker seger.

– Jag ville framåt, och hade lite flyt också, sa Adielsson i vinnarcirkeln.

Bortlottade och uträknade på förhand. Lyckligt lottade och hyllade i efterhand. Erik Adielsson och Lavec Kronos gjorde allting rätt i Årjängs Stora Sprinterlopp. Hästen belönades med 500 000 kronor till på kontot – samt en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

Adielsson blev hyllad efter loppet av expertis, och via telefon av hästens tränare Lutfi Kolgjini som befinner sig i Kroatien på semester med familjen.

Varför han blev hyllad?

Från spår elva tog han en lugn start med hästen som har gjort sina bästa lopp i spets. Men efter en intensiv spetskörning tog han ett initiativ efter knappt 500 meter. Han satsade allt på ett kort mot spets, och fick överta av Per Oleg Midtfjed och Cromwell. Väl i spets fick han dämpa tempot – för att sedan rycka undan rejält de sista 500 metrarna. Därav gav han inte favoriten Beanie M.M. och de övriga en chans att haka på. Segern blev till slut enkel.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna loppet på förhand. Jag ville framåt och jag hade lite flyt också, Per Oleg hade kunnat svara mig, men då hade det kostat, för jag var inne på att komma till spets. Hästens kändes väldigt stark över mål, berättade Adielsson i vinnarcirkeln.