Kusken efter lopp: Det här var en kick

Foto: Kanal75
TRAV

Erik Adielsson och Joke Face utklassade allt motstånd på V75 och vann med nästan 50 meter.

Efter loppet hyllade kusken hästen:

– Det där är en häst som kan vinna Derbyt, sa han.

Joke Face och Lutfi Kolgjini hade uppvisning på V75, på Kalmar för några veckor sedan. Då vann hästen med flera, flera längder på en topptid. Publiken skrek sig hesa över prestationen och förväntningarna på talangen skruvades upp ytterliggare. I dag var det dags för start igen. Och hästen gjorde ingen besviken den här gången heller.

Adielsson sände iväg den Kolgjini-tränade fyraåringen så fort spetskörningen var över. Åke Svanstedt satt i spets, men när Joke Face kom i överljudsfart så kunde man nästan se skräcken i Svanstedts ögon. Han släppte direkt. Väl i ledningen var loppet över och hästen försvann i sista sväng och vann med nästan 50 meter.

”Kändes oförskämt bra”

I vinnarcirkeln hyllade, den normalt lite blyge, Adielsson hästen och strödde lovord efter lovord över honom.

– Det där var en riktigt häst, det lovar jag. De kan titta första söndagen i september, det där är en häst som kan vinna Derbyt. Det här var något utöver det vanliga, sa han.

Det han visade i dag, och som det kändes, den här hästens ägare ska vara väldigt glada. Hästen kändes oförskämt bra, jag hade inte tänkt köra undan, men han löpte fritt och effektivt. Han gjorde det så enkelt, jag visade honom aldrig spöet, jag drog aldrig tussarna. Jag vet inte om någon häst i landet som tar 40 meter på Joke Face. Det här var en kick, jag är väldigt glad för den upplevelsen, fortsatte en nästan tagen Adielsson i vinnarcirkeln.

Segertiden 1.13,7/2140 med autostart.

ARTIKELN HANDLAR OM