Olycka på galoppen – jockey bröt benet

Foto: Stefan Uppström
TRAV

En olycka försenade söndagens galopptävlingar i Göteborg med över en timme.

Den drabbade var jockeyn Manuel Martinez som fördes till sjukhus i ambulans med svåra smärtor och en befarad fraktur på skenbenet.

Det var vid ilastningen till dagens tredje lopp som olyckan inträffade. Hästen Morning Dress kastade sig ur boxen innan start, välte omkull sin tränare Catharina Vång som stod framför och slängde Manuel Martinez i backen.

– Jag är stel och har ont i skallen. Men med tanke på att jag lika gärna kunde ha blivit trampad i bröstkorgen så klarade jag mig bra. Samtidigt är jag lite arg eftersom det som hände var väldigt, väldigt onödigt, säger Catharina Vång som snart var uppe på benen och förklarar vad som hände:

– Jockeyn ryckte av huvan på hästen samtidigt som man stängde grindarna bak, men inte hade stängt dem fram, vilket naturligtvis inte ska få hända. Jag vill inte peka ut någon person, men det var alldeles för stressigt med skrik och gap och bråttom i starten, säger Catharina Vång bestämt.

Värre gick det alltså för Martinez som blev liggande på banan med mycket svåra smärtor och fick morfin för att kunna lyftas in i ambulansen. Den första prognosen talade om en fraktur på skenbenet.

Robin Johansson/Kanal75