”Vet att han får stå i en bunker”

Foto: Kanal75
Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini efter, en av många, segrar. Trots imponerande insats i Ulf Thoresen Minnelöp blir det ingen resa till USA för talangen.
TRAV

Lutfi Kolgjini hade en superhelg med vinster på V75 och storlopp i Norge.

En som imponerade var supertalangen Raja Mirchi – men trots det avstår Kolgjini resan till Hambletonian.

– Jag vet att hästen kommer få stå i en jävla bunker i stort sett dygnet runt, säger han till Trav365.

På sista dagen av semestern i Kroatien fick han se Lavec Kronos och Joke Face vinna på V75.

Första dagen på nordisk mark vann han själv både stoavdelningen och huvudloppet i Ulf Thoresens Minnelöp i Jarlsberg. Vinsterna innebär evig ära och en ny fet pengacheck till stallet.

En hyfsad helg minst sagt för den frispråkige Jägersro-profilen.

– Det var en sån här drömhelg som man sällan får uppleva som aktiv. Alltid är det nått skit som spökar, men den här helgen klaffade precis allt, säger Lutfi Kolgjini.

”Vad är det här?”

Satt du och såg V75-tävlingarna?

– Jag var kvar i Kroatien och jag fick se det i all hast innan jag fick skynda mig till flyget.

Vad tyckte du om hästarnas prestationer?

– Lavec vet ju alla vad han kan. Jag var bara orolig för spåret. Hästen hade jobbat strålande och hade hållit formen i stort sett från Elitloppet, jag visste att hästen var riktigt bra i ordning, det sa jag till Erik Adielsson också.

– Positivt är Joke Face. Jag har velat alltid att han har haft en enorm kapacitet och det är kul att han har börjat visa det nu. Jag tror nog inte Erik fattade vilken häst han satt upp bakom. Jag förstår att Erik blev lite småchockad och tänkte: Vad fan är det här för någonting?

– Jag satt och skrattade när vi såg det på tv, och sa till min sambo: Titta, Erik är chockad. Största äran ska min sambo ha, det är hon som lägger ner sin själ på den hästen.

Familjen Kolgjini kan jubla lite extra efter segern då hästen ägs av just dem.

– Det är familjehästen, bekräftar ”Ludde".

Du sa igår att det var det största som hänt i din karriär, hur känns det med lite distans?

– Jag summerade väl kanske hela helgen. Det har varit en fantastisk helg.

– Men jag blev påmind på vägen hem av min sambo Anna att, har du redan glömt det Italienska derbyt?

– Det är sånt man kan säga när man är exalterad, men det är absolut en av de största helgerna för mig, säger Kolgjini.

Kolgjini: Vill inte ta risken

Raja Mirchi imponerade i Ulf Thoresens Minnelöp. Men trots det avstår Jägersro-tränaren att åka till Hambletonian med talangen.

– Till 90 procent så var vi överens jag och ägaren att vi avstår. När man räknar plus och minus så är det mer minus än plus. I år har de haft fruktansvärt varmt i USA också, över 40 grader. Jag vet att hästen kommer få stå i en jävla bunker i stort sett dygnet runt förutom en timme om dagen. Och när det är så varmt, så nej...

– Jag är rädd om hästen. Dessutom så känns det lite i ryggraden att det fattas ett par lopp i hästen. Jag vill inte ta risken att ta över hästen och inte ha med mig någon häst hem.

– Det finns fina lopp här i Sverige framöver och sen Orsi Mangelli senare i höst, meddelar ”Ludde”.

Tre Derbyhopp

När Joke Face har börjat blomma ut på allvar har nu Lutfi Kolgjini tre hästar med hög kapacitet att starta på hemmaplan i Derbyt.

– Joke Face är anmäld till Derbyt. Men jag har Sebastian K. och Juggle Face också, det är inga kaniner precis. Jag har inte haft en riktig derbyhäst sen Revenue, men nu tycker jag att jag har tre starka kort.